Up 2 Date

Zeker 32 doden en 147 gewonden bij zelfmoordaanslag in moskee Pakistan

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeker 32 doden en 147 gewonden bij zelfmoordaanslag in moskee Pakistan

In de Pakistaanse stad Pesjawar zijn zeker 32 mensen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag in een moskee. Dat meldt Reuters op basis van informatie van lokale ziekenhuizen. Volgens het persbureau was de aanslag gericht op de politie. Ook zijn er minimaal 147 gewonden geregistreerd. Velen van hen verkeren in levensbedreigende toestand.

Gericht op politie

De explosie vond plaats tijdens een gebed waar ongeveer 260 mensen bij elkaar waren gekomen. Volgens de politie is een deel van de moskee ingestort en liggen er nog steeds mensen onder het puin. In hetzelfde gebouw als de moskee zit ook een lokaal politiekorps, dat volgens Reuters doelwit was van de aanslag. Onder de slachtoffers zijn dan ook veel politieagenten.

Volgens Pakistaanse premier Shehbaz Sharif gaat het om een zelfmoordaanslag. In een reactie liet hij weten de aanslag te veroordelen en verklaarde hij dat de daders 'niets met de islam te maken hebben'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee andere ongelukken

De aanslag volgt na twee andere ongelukken die afgelopen zondag in Pakistan plaatsvonden. Zo vloog er een bus in brand nadat het voertuig van een brug reed. Bij het incident kwamen meer dan veertig mensen om het leven. Daarnaast zijn er minsten tien kinderen verdronken bij een ongeluk op een boot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie