Up 2 Date

Amnesty meldt honderden doden in Ethiopië door etnisch geweld

foto: Amnesty Internationalfoto: Amnesty International
  1. Newschevron right
  2. Amnesty meldt honderden doden in Ethiopië door etnisch geweld

De afgelopen tijd zijn er minstens honderd mensen omgebracht in Ethiopië door gewapende groepen. De moorden zouden etnisch gemotiveerd zijn, meldt Amnesty International op basis van gesprekken met overlevenden.

Honderd mensen vermoord uit etnische minderheden

De gewapende milities zouden tientallen mensen uit verschillende gemeenschappen hebben doodgeschoten en neergestoken. Het gaat om mensen die onderdeel waren van etnische minderheden in Ethiopië. Ook zouden er tientallen huizen in brand zijn gestoken en zijn veel mensen op de vlucht geslagen uit angst voor de groepen.

Amnesty roept op tot actie

Volgens Amnesty is de maat meer dan vol en daarom roept de organisatie de Ethiopische regering op om actie te ondernemen tegen het etnische geweld. Volgens de organisatie worden de moorden al sinds september uitgevoerd op de etnische minderheden.

Krachtig signaal vanuit de regering nodig

De Ethiopische regering heeft de afgelopen dagen overleg gevoerd met Amnesty over het verbeteren van de veiligheid in de regio Benishangul Gumuz, waar de moorden plaatsvonden.

Amnesty beschouwt deze aanval echter als een ondermijning van de afspraken die zijn gemaakt en roept op tot strengere handhaving. "De aanvallers moeten beboet worden en de Ethiopische regering moet een duidelijk signaal afgeven dat zulk soort geweld niet getolereerd wordt", luidt het statement.

Ster advertentie
Ster advertentie