Up 2 Date

John van den Heuvel: "Bivakmuts en cryptotelefoon gevonden in auto arrestant"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. John van den Heuvel: "Bivakmuts en cryptotelefoon gevonden in auto arrestant"

In de auto van de verdachte die mogelijk misdaadjournalist John van den Heuvel achtervolgde, is een cryptotelefoon en een bivakmuts gevonden. Dit vertelde de misdaadjournalist in RTL Boulevard.

Update 16:02 uur

Een 36-jarige Utrechter, die donderdag werd opgepakt na een incident rondom John van den Heuvel, is voorlopig op vrije voeten. De man blijft verdachte, maar er is niet genoeg bewijs om hem langer vast te houden.

De verdachte situatie lijkt vooralsnog toeval te zijn. Eerder verklaarde de verdachte dat hij niet wist dat het om de misdaadjournalist ging en dat hij uit zijn werk kwam. Op het verhaal over de bivakmuts en telefoons wilde Wim de Bruin, woordvoerder van het Openbaar Ministerie, niet ingaan. "Het lijkt er vooralsnog op dat de situatie op toeval berust."

Cryptotelefoon

Van den Heuvel reageerde in RTL Boulevard op het incident op de A2 dat afgelopen donderdag plaatsvond. De misdaadjournalist zou mogelijk een doelwit zijn geweest. Er is één verdachte opgepakt. In de auto van de verdachte zijn meerdere telefoons gevonden, waaronder een cryptotelefoon. Hiermee kunnen beveiligde berichten worden verstuurd.

Marengo-proces

"Het bezitten van die attributen is niet strafbaar, maar dat geeft niet het gevoel dat het zomaar een voorbijganger was", zegt Van den Heuvel in de uitzending. Ook vertelt de journalist dat de verdachte voor zou komen in het dossier van het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. De verdachte zou mogelijk klusjes hebben uitgevoerd rondom liquidaties. De politie heeft de uitspraken van Van den Heuvel nog niet bevestigd.

Misverstand

De rechter-commissaris heeft besloten dat de verdachte langer vast blijft zitten. Het Openbaar Ministerie doet nog volop onderzoek naar de zaak. Veerle Hammerstein, de advocaat van de verdachte, laat in een schriftelijke verklaring op Twitter weten dat de aanhouding een misverstand is.

"De politie zag in zijn rijstel en overige omstandigheden een dreiging en de noodzaak om in te grijpen", schrijft de advocaat. "Mijn cliënt heeft echter vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam en op enig moment op de A2 te hard reed en misschien ook te dicht op auto’s waarvan hij niet wist dat dit de journalist John van den Heuvel en omringende beveiliging betrof."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie