Up 2 Date

Unmute Us krijgt geen gelijk van de rechter over coronabeperkingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Unmute Us krijgt geen gelijk van de rechter over coronabeperkingen

Unmute Us en de andere evenementenorganisaties die de Staat voor de rechter sleepten, hebben vandaag in het kort geding geen gelijk gekregen. Ze eisten dat alle feestjes, clubavonden en evenementen weer door mogen gaan zonder beperking op het gebied van tijd of capaciteit, maar in de rechtbank in Den Haag is vandaag bepaald dat de coronaregels gewoon blijven gelden.

Quote

Ruim anderhalf jaar geleden moesten wij als eerste dicht en nu staan we achteraan de rij om weer volledig open te mogen, ondanks al onze inspanningen.

Directeur MOJO

'Niet onbegrijpbaar'

Dat betekent dus dat discotheken en bars nog steeds om 12 uur 's nachts hun deuren moeten sluiten en dat binnenevenementen slechts 75% van de bezoekerscapaciteit mogen binnenlaten. Volgens de rechter is de uitleg van het kabinet over de noodzaak van deze maatregelen "niet onbegrijpelijk" en moeten de organisaties zich "terughoudend opstellen". De Fiedlabonderzoeken zouden door het OMT zijn meegenomen in de adviezen, die volgens de rechtbank niet onredelijk zijn.

Teleurgesteld

Unmute Us is erg teleurgesteld over de uitspraak. "Het is frustrerend dat de rechter onze onderzoeksresultaten blijkbaar niet kan laten opwegen tegen willekeurige adviezen en besluiten van het OMT en het kabinet, maar wij zullen blijven strijden voor het behoud van onze sector", aldus woordvoerder Jasper Goossens in een persbericht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Achteraan de rij'

Ook concertorganisator MOJO is verbaasd. "Ruim anderhalf jaar geleden moesten wij als eerste dicht en nu staan we achteraan de rij om weer volledig open te mogen ondanks al onze inspanningen", zegt directeur Ruben Brouwer. "Het kabinet blijft inzetten op het nog langer gesloten houden van onze sector en heeft ons zelfs verzocht geen dancefeesten te organiseren, omdat het kabinet dit juridisch niet kon verbieden."

Ster advertentie
Ster advertentie