Close-up

Chito (28): "Unmute Us laat zien hoeveel mensen belang hebben bij het uitgaansleven"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Chito (28): "Unmute Us laat zien hoeveel mensen belang hebben bij het uitgaansleven"

"Ik heb een discotheek die al anderhalf jaar volledig dicht is door de coronamaatregelen. Ik ben een beetje radeloos. Of we het op deze manier lang gaan volhouden, is nog maar de vraag. Gelukkig heb ik nog een zaak, dus dat houdt me nog wel een beetje drijvende, maar op een gegeven moment wordt alles te veel. Ook het feit dat je iets moois hebt staan, maar er niks mee kan. Het gaat niet alleen om het geld, maar ook om wat je gewend bent om te doen.

Veel mensen gaan nu naar illegale feestjes. Mensen willen weer uit en zijn het helemaal zat. De Formule 1 was echt een rotstreek. Ik kan niet begrijpen waarom dat wel mag, terwijl wij niet open mogen. Je kan wel zeggen dat mensen daar zitten, maar er zijn ook genoeg momenten geweest dat dat niet het geval was. Ze zingen en schreeuwen daar samen op de tribunes en er waren optredens, dus in feite was het een festival. En dan mogen wij niet eens open voor 400 man....

We worden niet serieus genomen. Als ze ons voor honderd procent zouden vergoeden, lijkt mij dat geen enkele eigenaar moeite heeft met de deuren gesloten houden. Maar de kosten lopen door en er komt geen steun voor discotheken. Dat is echt een issue.

Ik denk dat we gewoon vaker demonstraties moeten houden. Vandaag ga ik ook weer de straat op met Unmute Us. Het is leuk, maar je voelt ook de frustratie. Ik weet niet of het gaat werken, maar het is wel nodig om te laten zien hoeveel mensen er belang bij hebben. Ze zeggen 'de aanhouder wint', dus hoe vaker we het doen, hoe beter het hopelijk wordt."

- Chito (28)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie