Naar homepage
Up 2 Date

Meerdere leden van Outbreak Management Team bedreigd

bron: ANP - Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Meerdere leden van Outbreak Management Team bedreigd

Meerdere leden van het Outbreak Management Team (OMT), de groep experts die het kabinet adviseert over de coronamaatregelen, zijn afgelopen tijd bedreigd. Ze ontvingen intimiderende brieven en zijn zelfs thuis opgezocht, zo meldt NU.nl naar aanleiding van gesprekken met de leden.

Afbeeldingen met een strop

Marion Koopmans, hoogleraar virologie die regelmatig in de media verschijnt, heeft thuis brieven ontvangen, maar ook online berichten gekregen. Daarin stonden afbeeldingen van een strop met daarbij de teksten "it's waiting" en "nog even". Tegen NU.nl vertelt ze hierdoor voortaan niet meer met de trein naar haar werk te gaan, maar met de auto.

Bij Andreas Voss, een Duits hoogleraar en lid van het OMT, werden er ook thuis brieven in zijn brievenbus gedaan. Daarin stond onder andere "vreselijke aap" en "ga maar terug naar de Duitsers". Hij zegt zich niet bedreigd te voelen.

Beveiligd

Diederik Gommers, arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, spreekt over "ernstige bedreigingen". Hij geeft aan dat "een enkel OMT-lid" wordt beveiligd. Of dat permanent is, wil hij niet zeggen. Zelf is hij niet bedreigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twijfels over televisieoptredens

Verschillende leden van het OMT twijfelen na de bedreigingen of ze nog wel door moeten gaan met optredens in televisieprogramma's en andere media. Ze merken namelijk vooral berichten te ontvangen vlak nadat ze op tv of in de krant over corona hebben verteld.

Ster advertentie
Ster advertentie