Up 2 Date

Cuba Gooding jr. bekent seksueel wangedrag

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cuba Gooding jr. bekent seksueel wangedrag

Cuba Gooding jr. werd in 2019 gearresteerd wegens seksueel wangedrag. De 54-jarige acteur heeft nu voor het eerst bekend dat hij in 2018 een medewerker van een nachtclub in New York ongevraagd heeft gezoend.

Aanranding

Drie vrouwen beschuldigen Gooding van aanranding. De acteur, die een Oscar won voor zijn rol in de film Jerry Maguire, zou ook een vrouw in haar billen hebben geknepen en een andere vrouw bij haar borsten hebben vastgepakt. "Alsof ik een stuk vlees was voor bij het diner", zei het slachtoffer hierover.

Schikking

Hoewel Gooding alleen het ongevraagd zoenen heeft bekend, verontschuldigde hij zich tegenover enkele slachtoffers. In een verklaring zegt hij dat hij nooit heeft gewild dat iemand zich ongemakkelijk voelt door zijn aanrakingen. Amerikaanse media schrijven dat het bekennen van één zaak en het excuus deel uitmaken van een schikking waardoor hij een celstraf zou ontlopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beschuldigd van verkrachting

Eerder ontkende de acteur alle beschuldigingen. Zijn advocaten vonden dat de "overijverige aanklagers zich hadden laten meeslepen door de MeToo-beweging". Zij zouden van 'normaal gedrag' een misdrijf hebben gemaakt. Gooding wordt ook nog beschuldigd van verkrachting. Dit zou in 2013 in New York zijn gebeurd. Daarvoor loopt er een aparte zaak tegen hem.

Ster advertentie
Ster advertentie