Up 2 Date

Joost Klein laat voor het eerst van zich horen aan fans na Songfestival incident

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein laat voor het eerst van zich horen aan fans na Songfestival incident

Joost Klein liet eerder al van zich laten horen via Instagram met een cryptisch filmpje. Vandaag heeft hij zich direct gericht naar zijn fans via zijn uitzendkanaal.

UITZENDKANAAL

Via zijn 'Eurovision 24' uitzendkanaal op Instagram liet hij van zich horen door middel van een emoji. Met een simpel blauw hartje liet hij weten dat hij zijn fans en alle steun waardeert. Het laatste bericht dat hij hierin had gestuurd was een post over hoe je op hem moest stemmen tijdens het festival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WHO LET THE DOGS OUT?

Gisteravond toonde Joost zich voor het eerst sinds het "incident" weer op Instagram. Op zijn verhaal deelde hij tijdens de finale een video waarin verschillende honden te zien zijn terwijl op de achtergrond 'Who Let the Dogs Out' van Baha Men speelde. Sindsdien heeft de artiest honderdduizenden nieuwe volgers gekregen. Ook heeft hij alle verwijzingen naar het Songfestival van zijn pagina verwijderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CONTROVERSE

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival overschaduwd door controverse, voornamelijk door de deelname van Israël te midden van het voortdurende conflict in Gaza. Deze situatie heeft extra aandacht gekregen omdat Rusland vorig jaar van deelname werd uitgesloten vanwege de politieke situatie met Oekraïne. Joost Klein is van deelname uitgesloten na een incident achter de schermen met een medewerkster, wat heeft geleid tot zijn diskwalificatie – een primeur in de geschiedenis van het festival. De Zweedse politie heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval.

Ster advertentie
Ster advertentie