Up 2 Date

SpaceX-directeur over beschuldigingen Elon Musk: "Nooit iets gezien of gehoord"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. SpaceX-directeur over beschuldigingen Elon Musk: "Nooit iets gezien of gehoord"

SpaceX-directeur Gwynne Shotwell gelooft niet dat Elon Musk zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat liet ze weten aan werknemers in een email, die is ingezien door de Amerikaanse televisiezender CNBC.

"Nooit iets gezien of gehoord"

In de e-mail geeft ze aan dat ze Musk nooit heeft betrapt op grensoverschrijdend gedrag in de twintig jaar dat ze met hem samenwerkt. "Persoonlijk geloof ik dat de beschuldigingen niet waar zijn. Niet omdat ik voor Elon werk, maar omdat ik twintig jaar nauw met hem heb samengewerkt en nog nooit iets heb gezien of gehoord wat in de buurt komt van deze beschuldigingen", aldus Shotwell.

In het mailtje geeft Shotwell aan dat SpaceX een zerotolerancebeleid hanteert voor grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast zal elke beschuldiging serieus genomen en onderzocht worden "ongeacht om wie het gaat".

Werkneemster betast

Vorige week bracht Business Insider het nieuws naar buiten dat Musk in 2018 werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Uit documenten en interviews met betrokkenen zou blijken dat de multimiljardair een werkneemster van SpaceX zou hebben betast tijdens een vlucht in het zakenvliegtuig van het ruimtevaartbedrijf. Ook zou hij haar zijn penis hebben laten zien en bood hij haar een paard aan in ruil voor een erotische massage.

De vrouw zou de Tesla-baas in eerste instantie hebben genegeerd. Twee jaar later kreeg ze echter het gevoel dat haar doorgroeimogelijkheden bij SpaceX verminderd waren, waardoor ze besloot om een klacht in te dienen tegen Musk. Het ruimtevaartbedrijf stelde daarna voor om haar contract af te kopen voor 250.000 dollar onder de voorwaarde dat ze niets naar buiten brengt over wat er heeft plaatsgevonden.

'Meer tijd nodig'

In een reactie aan Business Insider zei Musk dat hij meer tijd nodig had om te reageren en dat er "meer schuilgaat achter dit verhaal". "Als ik geneigd zou zijn tot seksuele intimidatie, dan zou het onwaarschijnlijk zijn dat dit de eerste keer in mijn 30-jarige carrière is dat het aan het licht komt." Ook noemde hij het verhaal van Insider politiek gemotiveerd.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie