Up 2 Date

Nederlanders willen het leger in: sollicitaties met 54 procent toegenomen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlanders willen het leger in: sollicitaties met 54 procent toegenomen

Nederlanders willen massaal het leger in. In de week na de Russische inval in Oekraïne is het aantal sollicitanten bij Defensie met 54 procent toegenomen. Het gaat om mensen die gelijk aan de slag willen. Dit meldt het AD.

Massaal gesolliciteerd

Defensie voerde de afgelopen dagen geen actieve online wervingscampagne, omdat ze dat ongepast vonden. Toch was er een sterke toename in de belangstelling voor een baan in het leger. In totaal dienden 736 mensen afgelopen week een digitale sollicitatie in. Het gaat vooral om banen bij de commando's, de marechaussee, de luchtmobiele brigade en de infanterie.

Verder is er veel belangstelling om reservist te worden, dit zijn mensen die zich parttime inzetten voor de krijgsmacht.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Volgens de krant tonen vooral mensen tussen de 25 en 34 jaar belangstelling. De interesse komt vooral van mensen uit grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Overigens steeg niet alleen het aantal sollicitaties, maar ook het aantal aanmeldingen voor voorlichtingsbijeenkomsten. Dit nam met 34 procent toe ten opzichte van een normale week.

Personeelstekort

Minister van Defensie, Kajsa Ollongren, zegt tegen het AD dat ze blij is met de massale interesse. Defensie kampt namelijk al een lange tijd met een groot personeelstekort. Ook laten de stijgende cijfers volgens Ollongren zien dat de Russische inval in Oekraïne iets aanwakkert bij Nederlanders. "Nu Defensie zichtbaar wordt en er een oorlog gaande is in Europa, kan ik me goed voorstellen dat mensen gaan nadenken over hoe zij een bijdragen kunnen leveren. Dat is een mooie ontwikkeling", aldus de minister van Defensie.

Ster advertentie
Ster advertentie