Up 2 Date

Grote drukte op de weg verwacht vanwege WK-wedstrijd Oranje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote drukte op de weg verwacht vanwege WK-wedstrijd Oranje

Rijkswaterstaat verwacht dat het vandaag eerder druk is op de weg dan gebruikelijk. De eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal staat namelijk op het programma. De aftrap van de wedstrijd tegen Senegal is om 17.00 uur. Volgens Rijkswaterstaat zullen de eerste files om 15.00 uur ontstaan. De dienst adviseert fans die de wedstrijd niet willen missen om op andere tijden de weg op te gaan, voor een andere vervoerswijze te kiezen of indien mogelijk vanuit huis te werken.

Wees spits

"Als we het over spitsen en het Nederlands elftal hebben, denk je misschien aan Luuk de Jong of Memphis Depay, maar vlak ook de avondspits niet uit", schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. In een publicatie op de website laat de dienst weten dat de WK-wedstrijden van Oranje invloed hebben op het verkeer.

Mensen zullen naar verwachting massaal eerder vertrekken van hun werk om de wedstrijd om 17.00 uur thuis of elders te kunnen bekijken. "Houd er dus rekening mee dat we vanaf 15.00 uur al de eerste files kunnen verwachten en dat het rond 16.00 uur echt al goed druk kan zijn rond de grote steden en knooppunten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wedstrijd tegen Ecuador

Ook de tweede wedstrijd van Oranje, die komende vrijdag om 17.00 uur tegen Ecuador gespeeld wordt, zal zorgen voor extra drukte op de weg. Rijkswaterstaat verwacht dat files zich dan nog eerder zullen ontwikkelen vanwege de "toch al drukke vrijdagmiddagspits". "Dit zal er toe leiden dat de eerste files al rond 14.00 uur kunnen ontstaan en de grootste vertragingen tussen 15.30 uur en 16.30 uur zullen zijn."

WK in Qatar

Oranje maakt zich klaar voor de eerste groepswedstrijd van het eindtoernooi in Qatar. De openingswedstrijd van het toernooi vond gisteren plaats in de groep van het Nederlands elftal, waar Qatar met 0-2 onderuitging tegen Ecuador. Na de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador, neemt Oranje het op dinsdag 29 november op tegen het gastland.

Het WK in Qatar is erg omstreden. Zo zijn FIFA-leden omgekocht om op Qatar te stemmen als gastland. Qatar wil met dit WK zijn imago oppoetsen, maar bij de realisatie van het WK zijn mensenrechten geschonden. Om dit WK te kunnen laten plaatsvinden, zijn enorm veel arbeidsmigranten uitgebuit en zelfs overleden. Ze moesten volgens Amnesty bijvoorbeeld werken in extreme hitte en in onveilige werkomstandigheden. Daarnaast is homoseksualiteit verboden en leven vrouwen onder een voogdijsysteem, waardoor mannen over hen beslissen. Dit maakt Qatar volgens velen een ongeschikt gastland.

Ster advertentie
Ster advertentie