Up 2 Date

KNMI geeft code oranje af vanwege hitte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNMI geeft code oranje af vanwege hitte

Pak alvast een ijsje uit de vriezer en zet je ventilator of airco aan, want het wordt vandaag mogelijk de heetste dag van de zomer. Het KNMI geeft daarom in het zuiden, oosten en midden van het land vanaf 11.00 uur code oranje af.

Code oranje

Code oranje is uitgeroepen voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland en Overijssel. In het midden en zuiden van Nederland worden maximumtemperaturen van 38 tot 39 graden verwacht. In het noorden zijn temperaturen van 32 tot 36 graden mogelijk. De extreme hitte is in de avond voorbij en vanaf 21.00 uur geldt weer code geel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luchtkwaliteit

Het RIVM waarschuwt dat in de namiddag en vroege avond de luchtkwaliteit zeer slecht zal zijn vanwege smog. Verschillende bedrijven en organisaties nemen maatregelen vanwege de verwachte hitte. Zo bezorgt Albert Heijn geen boodschappen en heeft PostNL de bezorgtijden voor postbezorgers verruimd. Verder heeft de GGD in een aantal regio's besloten om coronateststraten en vaccinatielocaties te sluiten of de openingstijden aan te passen.

Evenementen

Vanwege de hitte zijn er ook verschillende evenementen afgelast. Zo maakte de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse al eerder bekend de eerste dag van het wandelevenement te schrappen vanwege de warmte.

Ster advertentie
Ster advertentie