FunX Utrecht

Terreineigenaar en organisator van illegaal feest krijgen boete van 15.000 euro

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Terreineigenaar en organisator van illegaal feest krijgen boete van 15.000 euro

Een terreineigenaar en de organisator van een illegaal feest aan de Mastwijkerdijk in de Utrechtse stad Montfoort kregen afgelopen zaterdag allebei een boete van 15.000 euro. De politie wist te voorkomen dat het feest plaatsvond door berichten te verspreiden in Telegram-groepen.

Forse bekeuring

Het feest werd via Telegram-groepen gepromoot, maar in samenwerking met de gemeente kreeg de politie lucht van het illegale feest. De politie dook er meteen op en waarschuwde via berichten op Telegram dat er een forse bekeuring wordt uitgeschreven als het feest door zou gaan. Uiteindelijk kwamen slechts een handjevol mensen opdagen op de locatie waar het feest zou plaatsvinden. Echter verzocht de politie hen om het terrein te verlaten, waar ze ook gehoor aan gaven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Handjevol bezoekers

De politie verwachtte dat een groot aantal mensen op het feest af zou komen. Gezien de huidige coronamaatregelen zou dat volgens de politie ongewenst zijn. De burgemeester van Montfoort heeft zowel de organisator van het feest als de eigenaar van het terrein een dwangsom opgelegd van 15.000 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie