FunX Utrecht

Vrijwillige vuurwerkvrije zones dit jaar ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vrijwillige vuurwerkvrije zones dit jaar ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Minimaal dertien grote gemeenten gaan dit jaar experimenteren met vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant onder de 44 grootste gemeenten van ons land.

Grote gemeenten

Vorig jaar konden inwoners van Den Haag al een vuurwerkvrije zone aangeven en dit jaar komen daar 13 grote en een aantal kleinere gemeenten bij. Het gaat om de grote gemeenten Almere, Amsterdam, Delft, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zaanstad.

Vuurwerkverbod

Een vrijwillige vuurwerkvrije zone kan door buurtbewoners aangevraagd worden. De gemeente levert vervolgens de borden, maar gaat niet controleren of inwoners zich aan het verbod houden. Let wel op: er bestaan in sommige gemeenten ook zones waar een vuurwerkverbod geldt dat wel gehandhaafd wordt. Meestal vindt je dat terug op de website van jouw gemeente.

Deelnemende gemeenten

De hele lijst met de grote en kleine gemeenten die meedoen aan de vuurwerkvrije zones kan je onderaan in het artikel van de Volkskrant terugvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie