FunX Utrecht

Op je 15e een eigen onderneming starten? De Utrechtse Ilayda flikte het

foto: Instagram: ilaydasbeautybarfoto: Instagram: ilaydasbeautybar
  1. Newschevron right
  2. Op je 15e een eigen onderneming starten? De Utrechtse Ilayda flikte het

De meeste vijftienjarigen zitten op school en hebben daarnaast een bijbaantje. Ze werken bijvoorbeeld in de supermarkt of brengen kranten rond. De Utrechtse Ilayda (15) zag dat niet zitten. Het ondernemen zit er bij haar al jong in, want ze runt al een tijdje haar eigen onderneming. In Jouw Stad vertelt ze er meer over: "Ik wilde geen vakkenvullen!"

#Baas

Ilayda vertelt dat ze op haar veertiende graag wilde beginnen met werken, maar een supermarktbaantje niet zag zitten. Omdat ze altijd bezig was met nagels lakken, begon ze met een cursus voor het zetten van acrylnagels. Vervolgens leerde ze steeds meer technieken, waardoor ze inmiddels een uitgebreide selectie aan beautybehandelingen aanbiedt. "Mensen schatten me altijd ouder en schrikken als ze horen hoe oud ik ben."

Ilayda (15) vertelt in Jouw Stad over haar eigen onderneming

Salon in de tuin

Ilayda vertelt dat ze veel hulp heeft gehad van haar ouders en broertjes. Zo bouwde haar vader een tuinhuisje, zodat ze vanuit daar klanten kan ontvangen in haar eigen salon. Ook staat ze nu nog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder zijn naam, maar binnenkort - als ze zestien wordt - kan ze zich onder haar eigen naam gaan inschrijven. "Ik wil nog heel veel meer cursussen gaan volgen. Ik hoop dat ik op m'n twintigste m'n eigen academie heb en anderen les kan geven."

Ster advertentie
Ster advertentie