FunX Utrecht

UMC Utrecht beschildert bestralingsmaskers voor jonge kankerpatiëntjes

foto: Facebook: Radiotherapie UMC Utrecht
  1. Newschevron right
  2. UMC Utrecht beschildert bestralingsmaskers voor jonge kankerpatiëntjes

Als kind behandeld worden voor kanker is heftig. Dat weten ze ook bij het UMC Utrecht en daarom proberen de medewerkers er alles aan te doen om de behandelingen een beetje minder vervelend te maken. Medewerker Janna heeft daarvoor iets creatiefs bedacht. Ze heeft besloten om de bestralingsmaskers te beschilderen.

Spiderman of prinses

Bestralingsmaskers zijn de maskers die patiënten op moeten wanneer ze bestraald worden op hun hoofd of hals. Hierdoor krijgen de gezonde gebieden zo min mogelijk straling. De maskers zijn normaal gesproken saai wit, maar vanaf deze week kunnen kids kiezen voor een Spiderman-, prinsessen- of drakenmasker.

Spanning verlichten

De kids mogen zelf van te voren kiezen wat voor masker ze willen. Die wordt vervolgens speciaal voor ze gemaakt, zodat ze de behandeling tegemoet kunnen gaan als hun favoriete superheld of stripfiguur. "Het is best een ingrijpende behandeling, voor de ouders en voor het kind. Waar we mogelijkheden zien om dat te verlichten, doen we dat graag. De reacties zijn altijd heel leuk", aldus een medewerker van het UMC tegen RTL Nieuws.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie