FunX

Jordy (24): "Ik heb 3 keer kanker gehad en nu is er weer een plekje gevonden"

  1. Newschevron right
  2. Jordy (24): "Ik heb 3 keer kanker gehad en nu is er weer een plekje gevonden"

"Ik heb drie keer kanker gehad en nu hebben ze weer een plekje gevonden in m'n lies." Met dit heftige verhaal belde de de 24-jarige Jordy uit Zoetermeer vanmorgen naar de FunX-studio om een Wake Up Song aan te vragen. In Start met Fernando vertelt Jordy waarom hij graag Young, Wild and Free van Snoop Dogg, Wiz Khalifa en Bruno Mars wil horen: hij ondergaat morgen een spannende operatie.

Altijd onderzoeken

Jordy vertelt dat hij tussen zijn twaalfde en zestiende al drie keer lymfeklierkanker heeft gehad. Daar is hij voor behandeld met chemokuren: "Het is een soort van gewenning dat ik altijd onderzoeken heb." Nu is er opnieuw een plekje gevonden in zijn lies en dat wordt morgen weggehaald. Daarna volgt er een spannende periode, want pas na tien dagen hoort Jordy of er wel of geen sprake is van kanker.

Positief

Ondanks deze tegenslagen blijft Jordy verrassend nuchter en positief: "Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders altijd heel positief waren. Dat heeft mij heel erg geholpen." De track die hij aanvraagt, benadrukt deze mindset. "Je moet gewoon genieten van het leven, hoelang het ook mag duren. Je weet natuurlijk niet wanneer het leven afgelopen is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie