FunX Utrecht

Geen coronabesmettingen geconstateerd na eerste grote evenement in Utrecht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geen coronabesmettingen geconstateerd na eerste grote evenement in Utrecht

Goed nieuws voor liefhebbers van grote evenementen: die lijken weer een stapje dichterbij te komen! Vorige week werd er voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland weer een groot evenement gehouden in Utrecht. Bezoekers moesten vooraf getest worden op corona en naderhand opnieuw. Wat blijkt? Na het evenement zijn er geen besmettingen geconstateerd onder bezoekers.

Geen besmettingen

Het gaat om de 500 bezoekers die vorige week de theatervoorstelling van Guido Weijers in het Beatrix Theater bezochten. De bezoekers hoefde geen afstand te houden van elkaar en ook geen mondkapjes te dragen. Ongeveer 80 procent van hen heeft naderhand nog een PCR-test gedaan, maar die was in alle gevallen negatief.

Initiatief van de overheid

De voorstelling werd georganiseerd door Fieldlab Evenementen en werd mede geïnitieerd door de overheid. De voorstelling diende namelijk als een try-out voor het geven van evenementen tijdens de coronapandemie. De overheid wil deze zomer experimenteren met grote evenementen en kijken of deze veilig gehouden kunnen worden, zonder anderhalve meter afstand en mondkapjes.

Volgende evenementen staan alweer klaar

Het tweede evenement waar de overheid naar zal kijken, is de voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap van vorige week zondag. Daarvan volgt nog de uitslag van de coronatesten. Daarnaast wordt de aankomende tijd verder geëxperimenteerd met evenementen, waaronder een concert in de Ziggo Dome en een festival op het Lowlands-terrein.

Ster advertentie
Ster advertentie