Video

Dikke: "M'n moeder vraagt me nog steeds elke week of ik werk heb gevonden"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dikke: "M'n moeder vraagt me nog steeds elke week of ik werk heb gevonden"

In het nieuwe seizoen van de FunX-serie Van Straat naar Platina duikt Ouassima in het verleden van verschillende artiesten en leert ze meer over hun beweegredenen om volledig voor de muziek te gaan. In aflevering drie ontmoet Ouassima niemand minder dan Dikke. De rapper uit Maasmechelen gaat al een tijdje keihard en tekende vorig jaar bij Top Notch. Hij vertelt onder andere over zijn inspiraties, de Belgische hiphopscene en hoe hij met het artiestenleven omgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Notorious B.I.G. en 50 Cent

Dikke vertelt dat hij op jonge leeftijd in aanraking kwam met rap. Zijn broer kwam na een trip naar de Verenigde Staten terug met twee cd's van The Notorious B.I.G. en 50 Cent. Sindsdien is de Belgische rapper helemaal weg van hiphop. "Ik vond die cd's hard. Het was gelijk aan. Misschien was dat wel het begin van wat ik nu doe. Aan de andere kant kan ik die twee rappers niet helemaal de schuld geven", vertelt Dikke lachend.

Focus op muziek

Nu dat Dikke steeds bekender wordt en steeds meer verdient aan zijn muziek, kan hij zijn focus eindelijk volledig op muziek leggen. Tot voor kort was dat namelijk onmogelijk en moest hij het vooral hebben van zijn inkomsten uit zijn baan. "Tot op het moment dat ik shows begon te doen, heb ik altijd gewerkt. Ik werkte in kledingzaken en zelfs in een Nike-fabriek. Op dat moment was ik al bekend, maar ik had nog niet geproefd van die rapmoney. Ik had dus nog zoiets van: 'Ik moet wel werken'." Daarnaast zagen zijn ouders weinig in het artiestenleven en zagen ze hem liever naar school gaan om uiteindelijk een mooie baan te vinden. "Mijn ouders volgen mij succes totaal niet. M'n moeder vraagt me nog steeds elke week of ik werk heb gevonden."

"Ander level"

Het feit dat hij naast zijn carrière in de muziek ook nog moest werken, schrijft Dikke deels toe aan het verschil in populariteit tussen Belgische en Nederlandse hiphop. "Ik kom uit België en in Nederland is [hiphop] op een ander level. Daar is echt een of andere bom ontploft. Hier is dat nog niet het geval."

Ster advertentie
Ster advertentie