Video

Poke: "Zodra de show klaar was, kwamen de tranen gelijk"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Poke: "Zodra de show klaar was, kwamen de tranen gelijk"

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Van Straat naar Platina neemt niemand minder dan Poke je mee naar de plek die hem heeft gevormd: Nijmegen. De rapper vertelt onder meer hoe het was om van Suriname naar Nederland te verhuizen, hoe hij bijna tegen een burn-out aanliep en dat hij het nog steeds moeilijk heeft met het verlies van zijn zus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heseveld

Poke groeide tot zijn zeventiende op in Suriname en verhuisde in 2008 naar Nijmegen, waar hij in de wijk Heseveld terechtkwam. Het verschil met zijn moederland was groot en het duurde dan ook even voordat hij zijn draai wist te vinden in Nederland. "Ik kwam hier en ik dacht: 'Waar ben ik beland?' Alle gebouwen zijn hoog hier, veel flats en het verkeer is hier anders. Dus ik moest even wennen, maar voordat ik het wist werd dit mijn thuisbasis."

Vuilnisman

Toen Poke eenmaal zijn draai had gevonden in Nederland, ging hij op zoek naar zijn eerste baan als vuilnisman. Ondanks dat het hem op school werd afgeraden om later vuilnisman te worden, zegt de rapper dat zijn baan ervoor gezorgd heeft dat hij vandaag de dag een harde werkersmentaliteit heeft. "M'n juf zei altijd tegen me: 'als je niet goed oplet, wordt je later vuilnisman,' In Suriname hebben vuilnismannen weinig aanzien, maar toen ik hier kwam, was dat de eerste baan die ik zocht. Door haar uitspraak is dat altijd blijven hangen en ik ben er blij mee. Ik zag m'n baan als iets positiefs."

"Ik hou van vrouwen"

Poke vertelt ook over zijn waardering voor vrouwen. De rapper groeide als enige jongen op in een gezin met zes zusjes en twee zussen en zegt dat dit hem veel heeft geleerd. "Mensen zeiden vroeger ook: 'Die jongen wordt homo. Hij is alleen met meisjes.' Maar ze hadden het mis. Ik hou van vrouwen en door de vrouwen om mij heen heb ik veel van ze geleerd."

Het valt hem dan ook erg zwaar dat hij een zus heeft verloren die ongeneeslijk ziek was. Vandaag de dag doet Poke er alles aan om haar zoveel mogelijk te herdenken. "Af en toe struggle ik er nog mee. Ik mis haar gewoon en ik was gek op haar. Als ik aan het optreden was, voelde ik wel altijd de energie en de liefde van het publiek, maar zodra de show was afgelopen, kwamen de tranen gelijk."

Ster advertentie
Ster advertentie