Video

Tiffany van Soest over gevecht tegen Manazo Kobayashi: "Jullie gaan me zien winnen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Tiffany van Soest over gevecht tegen Manazo Kobayashi: "Jullie gaan me zien winnen"

Aanstaande zaterdag is het eindelijk tijd voor Glory 80, wat een spectaculair event beloofd te worden. Naast partijen van wereldberoemde mannelijke kickboksers vindt er ook een gevecht plaats tussen twee vrouwelijke grootheden. De Amerikaanse Tiffany van Soest staat namelijk tegenover de Japanse RISE-kampioen Manazo Kobayashi in de ring. FunX-reporter Ouassima ging langs bij FFC Bijlmer om het met Tiffany te hebben over de aankomende partij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"F*cking mooi"

De Amerikaanse kickbokser - met Nederlandse roots - wist in januari 2021 met succes haar Glory-titel te verdedigen tegen Aline Pereira. Natuurlijk wil ze dit zolang mogelijk volhouden waardoor ze zich naar eigen zeggen genoodzaakt zag om naar Nederland te verhuizen om met de beste coaches ter wereld te kunnen trainen. "Het niveau van de intensiteit en de energie is gewoon anders hier. Het gaat er harder en sneller aan toe. Het is aan jezelf om nog harder te werken, anders blijf je achter. Het is f*cking mooi", aldus Tiffany.

"Hand in de lucht"

Uiteraard heeft Tiffany haar tegenstander Kobayashi bestudeerd om een goed beeld te krijgen van haar vechtstijl. Ze is zich er dan ook van bewust dat de RISE-kampioen niet de minste kickbokser is, maar dat neemt niet weg dat ze er zeker van is dat ze ervandoor zal gaan met de overwinning. "Jullie kunnen voetenwerk verwachten, geweldige combinaties en een overwinning met mijn hand in de lucht aan het einde."

Vrouwelijke kickboksers

Tiffany sprak ook over de zichtbaarheid van vrouwen in de kickbokswereld. Door al het mannelijk geweld zou je haast vergeten dat twee vrouwelijke kampioenen het tegen elkaar zullen opnemen tijdens Glory 80. Volgens Tiffany zouden kickboksorganisaties veel meer moeten doen om vrouwelijke kickboksers de aandacht te geven die ze verdienen. "Ik denk dat er nog veel werk aan de winkel is. Er zijn zoveel getalenteerde kickboksvrouwen op hoog niveau en dat moeten we laten zien. Meer vechtersorganisaties moeten vrouwen op de kaart zetten, zodat ze hun vaardigheden kunnen laten zien. Het talent is er al, we hebben alleen meer kansen nodig en daarom ben ik hier."

Ster advertentie
Ster advertentie