Video

F1rstman ging van shows naar pizza's: "Het was echt een realitycheck"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. F1rstman ging van shows naar pizza's: "Het was echt een realitycheck"

Het leven ligt voor veel Nederlanders door de coronacrisis zo goed als stil. Dat geldt ook voor artiesten. Wat doen zij nu ze niet kunnen optreden? Ouassima zoekt het uit in de FunX-serie PLAN B. In de nieuwste aflevering bakt ze pizza's met F1rstman, die na het wegvallen van zijn honderden shows een eigen pizzazaak is begonnen.

Quote

Toen m'n ouders mijn eigen restaurant zagen, waren ze pas echt trots op me.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al vanaf zijn zesde op het podium

Voor de coronacrisis vloog F1rstman de hele wereld over voor shows. Al jarenlang heeft hij meerdere optredens per week. "Dat ging alsmaar door en die hele bubbel waar je inzat, deed je elk jaar opnieuw." Toen dat wegviel, was dat een flinke realitycheck. "Ik treed al sinds m'n zesde op en dat is het enige wat ik sindsdien heb gedaan. Nu is dat opeens weggevallen en moet ik wel wat anders doen."

De artiest moest op zoek naar een andere manier om geld te verdienen en dat is uiteindelijk zijn eigen pizzabusiness geworden. Hij heeft nu een zaak in Delft en in Zoetermeer. Natuurlijk mist hij als podiumbeest de shows, maar de switch heeft voor hem ook een positieve kant: "Het leukste aan die resetbutton is dat ik weer plezier ging hebben in alles wat ik deed. Ik leer het echt waarderen."

Mensen helpen

F1rstman is dus zeker niet stil blijven zitten, maar heeft ook nog dromen op ander gebied. Als het aan hem ligt, opent hij in de toekomst scholen en ziekenhuizen in het buitenland, met name in Pakistan. "Ik wil een bepaalde positie in het leven bereiken waarmee ik iets kan betekenen voor mensen. De artiest F1rstman komt vanuit de maatschappelijke kant. Voordat ik was doorgebroken, deed ik niks anders dan maatschappelijk werk."

Trotse ouders

Voor nu gaat F1rstman lekker met zijn pizza's en ook zijn omgeving vindt zijn carrièreswitch leuk: "M'n ouders vonden het geweldig. Ze weten wel dat ik een bekende artiest ben, maar ze zijn zo ouderwets... Ze begrijpen dat niet. Toen ze mijn fysieke restaurant zagen, waren ze pas echt trots op me." Toch kan hij niet wachten om zijn publiek weer te entertainen en zijn nieuwe internationale collabs met de wereld te delen. "Ik droom er elke dag over. Muziek zal nooit stoppen. Ik zal er nooit afstand van doen, het zit in me en geeft me kracht."

Ster advertentie
Ster advertentie