Video

DJ Wef: "Ik heb ook een dochter dus er moet sowieso verdiend worden"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. DJ Wef: "Ik heb ook een dochter dus er moet sowieso verdiend worden"

Door de coronacrisis en lockdown ligt het leven stil voor veel Nederlanders. Dat geldt natuurlijk ook voor artiesten. Wat doen zij nu ze niet kunnen optreden? In de vierde aflevering van PLAN B introduceert DJ Wef haar nieuwe ondernemingen aan Ouassima.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Ik had het in het begin heel erg moeilijk"

DJ Wef

Doorpakken

DJ Wef ging dankzij corona van 500 shows per jaar naar geen enkele show per jaar. "Ik had het in het begin heel erg moeilijk. Zeker de eerste twee maanden", zegt DJ Wef, die jarenlang hard werkte om haar passie te kunnen uitvoeren, tot corona daar een stokje voor stak. "Ik wou gewoon niet geloven dat het er was. Echt zo'n ontkenningsfase. Maar toen dacht ik wel: 'Je moet doorpakken Wef', je kan niet stil blijven zitten. Je hebt ook een dochter dus er moet sowieso verdiend worden, hoe dan ook."

Wef begon daarom samen met haar zus, die al heel lang werkt als visagiste, een cosmeticalijn. Daarvoor willen zij onder andere een natuurlijk product op de markt brengen, wat volledig gemaakt is van bijenwas. "Je smeert make-up op je huid maar het komt ook in je bloedbaan. Dus wij dachten waarom komen we niet met een product dat honderd procent natuurlijk is." Ouassima kreeg een exclusief kijkje in het proces waarmee deze bijenwas wordt geproduceerd.

Goede businesspartners

Voor DJ Wef is de cosmeticalijn niet een Plan B in de zin dat zij er na de coronacrisis mee op gaat houden. "Dit zal ik altijd blijven doen. Ik denk dat wij corona nodig hadden om erachter te komen dat mijn zus en ik hele goede businesspartners zijn." Het bedrijf heet Glam by Inch, dat zich naast de bijenwasproducten ook bezighoudt met schoonheidsbehandelingen. Daarin doet de zus van Wef het opmaken zelf, terwijl Wef zich bezighoudt met het creatieve gedeelte, zoals het bedenken van looks en marketing.

Kledinglijn en muziek

Ondanks dat Wef in het begin veel moeite had met datgeen wat allemaal niet meer kon, begint zij nu ook de voordelen te zien. "Mijn moeder zei altijd dat ik alleen maar werkte en als ik dan een dag vrij had, ging ik naar een festival. Toen keek ik in de spiegel en dacht ik: ze heeft gelijk. Ik ben gewoon een werkpaard", zegt Wef. "Nu zie ik m'n familie en vrienden veel meer. Dus ik ben wel meer zen geworden."

Behalve de cosmeticalijn is Wef ook een kledinglijn begonnen, genaamdNori's World, vernoemd naar haar dochter, die ze heeft samen met Ronnie Flex. Daarnaast is ze ook nog van plan snel nieuwe muziek uit te brengen. "Sowieso een videoclip. Die zit er nu aan te komen. En sowieso ook meer muziek."

Ster advertentie
Ster advertentie