Video

Oussama Ahammoud: "Door corona kan ik me volledig op muziek focussen"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Oussama Ahammoud: "Door corona kan ik me volledig op muziek focussen"

Door de coronacrisis en lockdown ligt het leven stil voor veel Nederlanders. Dat geldt natuurlijk ook voor beroemdheden. Waar houden zij zich allemaal mee bezig op dit moment? In de tweede aflevering van PLAN B gaat Ouassima op bezoek bij acteur Oussama Ahammoud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oussama is nog maar 20 jaar, maar heeft inmiddels al veel successen geboekt als acteur. Zo werd hij al eens genomineerd voor een Gouden Kalf en speelde hij in populaire films en series, zoals De Libi, Vakkenvullers en Mocro Maffia. Door de coronacrisis liggen de opnames voor veel acteurs nu stil, zo ook voor Oussama. Toch opende het nieuwe deuren voor de acteur. Het maken van muziek was namelijk altijd al een grote hobby voor Oussama en hij kreeg de kans om zich daar nu volledig op te focussen.

Studie

Maar Oussama doet nog veel meer. Zo studeert hij ook aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hoewel hij al is doorgebroken als acteur, blijft hij het belangrijk vinden om zijn opleiding af te maken. "Ik word op dit moment bestempeld als talent. Maar op een gegeven moment houdt dat op, want je wordt ook ouder. Daar komt dan een stukje opleiding bij kijken, zoals bepaalde technieken die ik allemaal nog niet ken. Op deze school leer je dat en dat is voor mij wel essentieel."

Veel fans van de serie Mocro Maffia hopen nog steeds op een terugkomst van Oussama's personage Muis. Op de vraag of die kans bestaat, antwoordt Oussama: "Nee, dat is een gesloten boek. Maar wie weet maak ik in de toekomst een vervolgfilm over Muis, net zoals bij Gomorra. Dat kan altijd nog."

'Alles viel op z'n plek'

Oussama focust zich nu dus vooral op zijn muziekcarrière. Zo dropte hij in december zijn debuutsingle Drugswijk. "Ik maak al muziek sinds mijn elfde en dat weten heel veel mensen niet. [...] Alles is op z'n plek gevallen tijdens de coronacrisis. Het werd allemaal wat rustiger en daardoor kreeg ik meer tijd om muziek te maken en uit te brengen."

Verrast

Om te zien hoe het proces in de muziekwereldvoor Oussama verloopt, mocht Ouassima een kijkje nemen in de studio van producer Saffeh, met wie Oussama een goede klik heeft. De producer heeft veel lovende woorden over Oussama. "Je hebt me verrast", zegt hij terwijl hij Oussama aankijkt. "Ik ken hem als de acteur, maar toen hij voor het eerst hier kwam in de studio, kwam ik erachter dat hij wel iets te bieden heeft. Ik zie hem groeien en hij maakt echt bangers. Het zijn niet zomaar tracks. De verhalen die ik in zijn muziek hoor, kende ik nog niet."

Muziek of acteren?

Toch weet Oussama één ding zeker: als hij moet kiezen tussen muziek en acteren, dan gaat hij voor die laatste optie. "Daar ligt toch wat meer passie en interesse voor mij. Het geeft een gek gevoel om voor de camera te staan en in een ander personage te duiken. Ik kan dat gevoel niet beschrijven, maar ik voel dat nog niet met muziek. Misschien in de toekomst, maar dat zal de tijd leren."

Ster advertentie
Ster advertentie