Films, Series & TV

Bilal en Oussama hebben het moeilijk in eerste aflevering van 'Hunted VIPS'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Newschevron right
  2. Bilal en Oussama hebben het moeilijk in eerste aflevering van 'Hunted VIPS'

Het avontuur van Oussama Ahammoud en Bilal Wahib in het programma Hunted VIPS is meteen heftig van start gegaan. Al in de eerste aflevering wordt hen het vuur aan de schenen gelegd door het opsporingsteam. Weten ze te vluchten?

WAARSCHUWING: DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS!

Vluchten van opsporingsdeskundigen

In de voorafgaande seizoenen van Hunted werd er gejaagd op onbekende Nederlanders. Dit seizoen is het de beurt aan bekende Nederlanders om uit handen te blijven van professionele opsporingsdeskundigen. Het hunters-team bestaat uit voormalige rechercheurs, beveiligingsexperts, hackers en psychologen die alles inzetten om de deelnemers op te sporen. De VIPS moeten maar liefst zeven dagen weg zien te blijven.

Behalve Bilal en Oussama, bestaan de andere duo's van deze speciale editie uit Birgit Schuurman en Kim Feenstra, Fajah Lourens en haar dochter Imren en Dennis Weening en Klaas van Eerden.

Hoge verwachtingen

Meteen aan het begin van de aflevering schept Bilal hoge verwachtingen. "We gaan jullie brengen naar de finale", zegt hij terwijl hij zelfverzekerd de camera inkijkt. Vanuit Texel worden alle VIPS overgevaren naar het vaste land. Daar staat een vluchtauto klaar voor de boys, waarmee ze van Den Helder naar station Amsterdam Sloterdijk rijden.

Kostbare fout

In Sloterdijk aangekomen, besluiten de acteurs vervolgens hun mobiel uit te zetten, maar dat blijkt achteraf niet zo'n goed idee. De hunters ontdekken namelijk dat er, meteen na het aanmeren in Den Helder, een nummer is aangegaan. Van datzelfde nummer kunnen de hunters achterhalen dat ie twee uur later is uitgezet op station Sloterdijk. De hunters zenden er meteen een team op af.

Onvoorzichtig

Vanuit Sloterdijk gaan Oussama en Bilal naar de buurt waar ze zijn opgegroeid in Amsterdam. De boys zijn niet bepaald voorzichtig. "Ze kunnen me nooit pakken in mijn buurt, ik ken alle zijweggetjes", zegt Bilal onder andere. Ook duikt Oussama niet weg voor een camera, omdat hij vindt dat hij onopvallend genoeg is vanwege zijn petje.

In hun buurt regelen ze uiteindelijk een lift voor later die dag. Bilal doet echter weer zijn mobiel aan om het nummer op te slaan van de man die hen een lift gaat geven. Hierdoor weet het opsporingsteam de nieuwe locatie van Oussama en Bilal te achterhalen.

Busted

Helaas voor de boys rijdt er een auto van het opsporingsteam langs terwijl ze in een park informatie vragen aan een voorbijganger. De acteurs worden omsingeld door de hunters, die Oussama vrij snel weten aan te houden. Toch weet Bilal weg te komen, waarna de achtervolging op hem ingezet wordt. Of hij ook gepakt wordt, zie je in de volgende aflevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie