Video

Boef: "Ik zou eerder stoppen met muziek dan met mijn ondernemingen"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Boef: "Ik zou eerder stoppen met muziek dan met mijn ondernemingen"

Door de coronacrisis en lockdown ligt het leven stil voor veel Nederlanders. Dat geldt natuurlijk ook voor artiesten. Wat doen zij nu ze niet kunnen optreden? In de eerste aflevering van de nieuwe serie PLAN B gaat Ouassima op bezoek bij Boef om te checken waar de rapper zich allemaal mee bezighoudt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het oude leventje missen

Boef vertelt dat hij het aan het begin van coronacrisis eigenlijk wel 'lekker' vond gaan. "Ik deed zoveel shows en dat jarenlang achterelkaar. Ik was op een gegeven moment ook wel een beetje op", vertelt de rapper. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en begint Boef zijn oude leventje te missen. "Nu heb ik inmiddels zoiets van: het duurt wel erg lang."

Wat de rapper het meest mist, zijn de shows. "Het is misschien moeilijk om te geloven, maar het gaat niet eens zozeer om het geld. Natuurlijk is dat ook belangrijk, maar ik mis het vooral om onder de mensen te zijn." Toch bracht de coronacrisis ook nieuwe kansen voor Boef. Zo kon hij zich volledig op andere dingen focussen en startte hij onder andere zijn eigen callcenter, waarvan hij er inmiddels achttien heeft.

Privéleven

De focus ligt op dit moment dus grotendeels op zijn ondernemingen. Iets waar Boef zich minder op focust, is de media. Zo heeft de rapper ervoor gekozen om niet meer te veel naar buiten te brengen over zijn leven en relaties. "Iedereen heeft een mening klaarstaan over mij. Internet kan voor heel veel commotie zorgen binnen je relatie", legt de rapper uit. Wel vertelt hij Ouassima dat er een vrouw in zijn leven is: "Ik heb op dit moment een vrouwtje, ja. Dat gaat gewoon goed, dus daar ben ik blij mee."

Lastig dilemma

Om te zien hoe het er in een van Boefs callcenters aan toegaat, bracht Ouassima er een bezoekje aan. Daar stelde ze Boef nog wat pittige vragen. Want hoe gaat hij het straks combineren met zijn muziekcarrière? Boef: "Ik ben nu alles zo aan het opzetten dat de callcenters allemaal lekker doorlopen als ik straks weer shows heb."

Ouassima legde de rapper ook een ontzettend moeilijk dilemma voor: stoppen met alle ondernemingen of met muziek. Daarop antwoordde Boef: "Op dit moment zou ik kiezen voor de ondernemingen, omdat ik gewoon stabiliteit zoek. Ik wil uiteindelijk het beste voor mijn gezin en de mensen om mij heen. Ik denk dat er op dat gebied meer uit ondernemingen te halen valt, omdat muziek niet voor altijd is. Uiteindelijk kies ik voor wat het beste is voor mijn familie."

Ster advertentie
Ster advertentie