Video

Senio4k over financiële struggles: "Ik weet nog steeds niet hoe ik belastingaangifte moet doen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Senio4k over financiële struggles: "Ik weet nog steeds niet hoe ik belastingaangifte moet doen"

Het is Stacktember: dé maand om gefocust bezig te zijn met je financiën. Hoewel er vaak een groot taboe heerst op wat je verdient en uitgeeft, zet Défano Holwijn zich in om mensen bewust om te laten gaan met hun geld. In de nieuwe FunX-podcast Stacken & Spenden gaat hij in gesprek met artiesten, influencers en andere rolmodellen over hun ervaringen op financieel gebied. In de vierde aflevering gaat Défano in gesprek met Senio4k. De jonge influencer vertelt onder andere over zijn eerste baantjes, het begin van zijn carrière als contentmaker en zijn grootste financiële struggles.

400 euro per maand

Waarschijnlijk ken je Senio4k voornamelijk van zijn vlogs op social media, maar lang voordat hij bekendheid vergaarde als contentmaker werkte hij nog gewoon in de supermarkt. Senio vertelt dat hij op zijn 16e zo'n 20 uur per week werkte voor 400 euro per maand. "Ik vond het belangrijk om met geld te lopen. Voor mij was 80 uur in de maand voor 400 euro prima, want ik zat toen ook nog op school. Soms werkte ik zelfs wat meer. Dan appte ik collega's om ze te vragen of ik hun diensten kon overnemen. Daardoor verdiende ik elke maand telkens weer wat extra's."

"Strijdersmentaliteit"

Zijn drang om hard te werken voor zijn geld, vormde de basis voor zijn carrière als influencer. Naar eigen zeggen komt dat voornamelijk, omdat zijn moeder een hoge arbeidsethos had. "Mijn moeder was alleenstaand, dus ze gaf me altijd mee dat je je zaken op orde moest hebben en financieel onafhankelijk moest zijn. We hadden het niet breed thuis, maar ze zorgde er wel voor dat ik bijvoorbeeld een Nintendo Wii en een PlayStation kreeg. Ze had echt een strijdersmentaliteit en ik denk dat ik dat van haar heb overgenomen."

Boete van 2500 euro

Dat Senio4k pas 21 jaar oud is en prima verdient als influencer betekent niet dat hij verder geen financiële struggles heeft. Hij vertelt namelijk dat hij nog altijd geen idee heeft hoe hij inkomstenbelasting moet doen en onlangs een forse boete kreeg van de belastingdienst "Ik kreeg laatst een brief van de belastingdienst waarin stond dat ik 2500 euro moest betalen, omdat ik geen belastingaangifte zou hebben gedaan. Voor mijn gevoel had ik dat wel gedaan. Tegenwoordig is dat een boete waar ik me geen zorgen over hoef te maken, maar ik vind het wel jammer dat ik nooit op school heb geleerd hoe je belastingaangifte doet."

De gehele aflevering is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie