Video

Bollebof ging van werken in fabriek naar coachen van jongeren

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bollebof ging van werken in fabriek naar coachen van jongeren

Het leven ligt voor veel Nederlanders zo goed als stil door de coronacrisis. Dat geldt ook voor artiesten. Wat doen zij nu ze niet kunnen optreden? In de laatste aflevering van de FunX-serie PLAN B gaat Ouassima op bezoek bij Bollebof, die inmiddels jongeren op een mbo-school coacht en helpt op het rechte pad te blijven.

Quote

Wat voor mij heeft gewerkt, kan voor een jongere misschien niet werken, maar ik probeer wel mee te denken en ik begrijp in ieder geval wat er speelt in hun leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flashbacks

Ouassima ontmoette Bollebof in de Rotterdamse club Villa Thalia, waar de rapper regelmatig de boel op z'n kop zette voor de coronacrisis. Toen hij de lege zaal inliep, kreeg hij allerlei flashbacks. "Het leek alsof ik de mensen weer hoorde en hun energie voelde. Hopelijk mogen we snel weer optreden. Ik mis het zo erg", vertelt hij

Alles omgegooid

Voorheen had Bollebof ieder weekend wel twee tot vier optredens, maar dat ging heel abrupt naar nul. Het geld kwam niet meer binnen, maar de hoge vaste lasten bleven. Daarom besloot de rapper de boeg volledig om te gooien. Via het uitzendbureau van een vriend kreeg hij namelijk de mogelijkheid om in een fabriek te werden.

"Tijdens de diensten die ik draaide had ik wel enige moeite met het feit dat mensen constant keken van: is hij het nou echt? Daarom besloot ik een foto op mijn Instagram te posten om mijn realiteit te tonen. De reacties waren uiteenlopend. Vooral mensen in de entertainmentbranche waren zo positief. Dat gaf mij een goed gevoel om ermee door te gaan."

Ook het Albeda College in Rotterdam reageerde op de foto van Bollebof. "Die vonden het zo tof dat ik alles opzij zette en de jeugd laat zien dat werken normaal is. Daarom vroegen ze mij of ik een voorbeeldfunctie wilde bekleden door jongeren te coachen. De rest is geschiedenis."

Niet voor de korte termijn

Zijn leerlingen behoeden voor dezelfde fouten die ook hij maakte in het verleden, is voor Bollebof het allerbelangrijkste doel. "De verhalen die ik hoor, zijn heel herkenbaar voor mij. Velen groeiden op zonder vader of in een achterstandswijk. Iedereen gaat er anders mee om. Wat voor mij heeft gewerkt, kan voor een jongere misschien niet werken, maar ik probeer wel mee te denken en ik begrijp in ieder geval wat er speelt in hun leven."

Bollebof is inmiddels zeker vier dagen in de week te vinden bij het Albeda College. Hij weet het zeker: deze job is niet alleen voor de korte termijn. "Ik heb het hier echt naar mijn zin. Ik weet zeker dat ik hier honderd procent blijf, ook als straks weer alle clubs opengaan."

Ster advertentie
Ster advertentie