Video

KATNUF over succes van 'Van Mij Zijn': "Ik heb alles te danken aan die tune"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. KATNUF over succes van 'Van Mij Zijn': "Ik heb alles te danken aan die tune"

In de FunX-serie Van Straat naar Platina duikt FunX-presentatrice Ouassima Tajmout dieper in het verleden van verschillende artiesten en bespreekt ze met hen wat ze hebben moeten doorstaan om succesvol te worden. In dit speciale seizoen blikt Ouassima terug met FunX Music Awards-genomineerden en in de eerste aflevering gaat ze op bezoek bij KATNUF. De zanger vertelt onder andere over zijn thuisbasis, het succes van zijn hitsingle Van Mij Zijn en de buurthuis in Roeselare waar het allemaal voor hem begon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begonnen met gaming-microfoon

KATNUF neemt Ouassima mee naar de buurt in Roeselare waar hij is opgegroeid. De zanger had als kind nooit de ambitie om artiest te worden, totdat zijn moeder een gaming-microfoon voor hem kocht. Sindsdien begon hij muziek steeds serieuzer te nemen. "Ik kwam erachter dat er een buurthuis hier in de buurt was", vertelt hij. "Daar heb ik heel veel muziek gemaakt. Ik heb mijn ouders nooit verteld dat ik muziek maakte. Pas toen het online verscheen, moest ik thuis uitleggen dat ik muziek maakte." De 22-jarige zanger kon gelukkig op positieve reacties rekenen van zijn ouders, maar kreeg wel het advies om zijn school af te maken.

Blije moeder

Het succes heeft KATNUF niet alleen te danken aan zijn muzikale talenten, maar ook aan de steun die hij vanuit huis krijgt om muziek te blijven maken. "Mijn moeder is heel blij dat ik iets te doen heb in mijn leven. Ze steunt me volledig. Als ik bijvoorbeeld afspraken heb, maakt ze altijd een broodtrommel voor me klaar. Mijn jongste broertje vind het ook helemaal geweldig."

Van Mij Zijn

Voordat KATNUF doorbrak, had hij al aardig wat volgers op TikTok. Voor zijn carrière pakte dat alleen maar gunstig uit, zo bleek toen hij een preview van de track Van Mij Zijn liet horen in een video, die binnen no time viral ging. Nog altijd kijkt hij daar met een goed gevoel op terug. "Ik was op zoek naar manieren om m'n tunes te promoten. Ik plaatste het nummer en uiteindelijk ging het viraal. Iedereen gebruikte het nummer. Ik kreeg alleen maar vragen, zoals: 'Wanneer komt die track uit?'" De zanger brak zijn vakantie in Marokko af om de track af te maken en de rest is geschiedenis. "Ik zal 'Van Mij Zijn' nooit vergeten. Alles wat ik tot nu toe heb bereikt, heb ik te danken aan die tune."

Grootste inspiratiebron

KATNUF neemt Ouassima ook mee naar de buurthuis waar hij zijn eerste tracks opnam. Zijn klasgenoot en goede vriend Oussama wees hem erop dat er een buurthuis was waar ze muziek konden maken. Samen besloten ze vrijwel dagelijks na school te gaan rappen in het buurthuis, maar al snel kwam KATNUF erachter dat het zingen hem beter afging. Eén van zijn grootste inspiratiebronnen om een betere zanger te worden is Ronnie Flex, vertelt hij. "In de jaren dat ik in Brussel zat, heb ik heel veel naar Ronnie Flex geluisterd om zijn stijl van harmonie te oefenen. Door hem wilde ik beter worden in het maken van muziek. Hij is echt een voorbeeld geweest voor mij. Dat heb ik hem ook verteld."

FunX Music Awards 2023

Op donderdag 25 mei is het weer tijd voor de FunX Music Awards. De genomineerde FunX-artiesten strijden tijdens de awardshow in AFAS Live in Amsterdam om de belangrijkste muziekprijzen. FunX pakt groots uit, aangezien het de tiende editie is van de FunX Music Awards.

De tiende editie van de awardshow wordt met optredens van onder meer Boef, Bokoesam, Ronnie Flex, Idaly, Katnuf en Kleine John & Chavanté onvergetelijk. De komende weken zullen nog meer namen aan de line-up worden toegevoegd. Meer over de FunX Music Awards vind je hier. Wil je zeker zijn van een plekje bij de awardshow? Koop dan hier je tickets en vergeet vooral niet op je favoriete artiesten te stemmen via de onderstaande knop.

Stem nu

Ster advertentie
Ster advertentie