Video

Timothy Fosu-Mensah over Manchester United, Memphis Depay & de Bijlmer

  1. Newschevron right
  2. Timothy Fosu-Mensah over Manchester United, Memphis Depay & de Bijlmer

Hij komt uit de Bijlmer en kreeg later onder andere voetbalhelden Zlatan, Pogba en Blind als teamgenoten: Timothy Fosu-Mensah. De voetballer begon ooit bij Zeeburgia en stroomde vanaf zijn achtste jaar door naar de jeugd van Ajax. Maar dit talent uit Kraaienest viel tijdens de AEGON Cup zo op, dat hij werd uitgenodigd door zowel Arsenal als Manchester United. In Het Pleintje Van werd hij geïnterviewd over onder andere zijn keuze voor Manchester United, de adviezen die hij kreeg van Memphis Depay en opgroeien in de Bijlmer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

beste paps <3

Het was zijn vader die een grote rol heeft gespeeld in het stimuleren van Timothy's voetbalcarrière. Zo staat hij in alle gevallen klaar voor zijn zoon en ging met hem in Engeland wonen toen de jonge voetballer niet naar een gastgezin wilde.

"Ik vroeg m'n vader mee. Je hebt dan iemand van thuis die je advies geeft, die je helpt en hij heeft daar ook altijd voor me gekookt."

mannenwereld

Niet alleen zijn vader speelde een grote rol in zijn groei, maar ook Louis van Gaal. Van hem mocht Timothy op zijn achttiende debuteren bij Manchester United. "Hij heeft me niet alleen veel geleerd op het gebied van voetbal, maar ook over andere dingen. Hij zei altijd: je begeeft je nu in een mannenwereld. Zlatan en Pogba zijn gewoon je teamgenoten en besef dat jij zelf ook gewoon een goede voetballer bent."

memphis depay

Timothy is van zichzelf heel verlegen, maar heeft geleerd dat je daar niks aan hebt in de keiharde voetbalwereld. Toen hij voor het eerst mocht meetrainen bij Manchester United, was Timothy ontzetten zenuwachtig. "Ik trainde echt slecht en heb daarna Memphis Depay geappt. Hij gaf me het advies om rustig te blijven en vertelde me ook dat ik een goede speler ben. Hij heeft altijd gezegd dat je positief moet blijven en hard moet werken. Ik heb daar veel aan gehad."

de top

Timothy wil het liefst zo snel mogelijk de top bereiken.

"Het WK, EK, de Champions League-finale, dat is voor mij de top."

Ster advertentie
Ster advertentie