Video

Architrackz: "Ik vergeet nooit waar ik vandaan ben gekomen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Architrackz: "Ik vergeet nooit waar ik vandaan ben gekomen"

In aflevering vier van het nieuwe seizoen van Van Straat naar Platina bezoekt Ouassima niemand minder dan Architrackz. De producer is inmiddels een gevestigde naam in de scene en scoort de ene na de andere hit. Toch was muziek niet zijn grootste passie. Architrackz wilde namelijk altijd al voetballer worden, maar moest die droom helaas laten varen. In deze aflevering vertelt hij waarom zijn droom nooit werkelijkheid is geworden, hoe hij bijna was gestopt met het maken van muziek en hoe hij doorbrak als producer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax

Ouassima ontmoet Architrackz in Amsterdam-Oost waar hij als kind opgroeide en onder andere met vrienden speelde, leerde fietsen en vooral veel voetbalde. Als kind deed Archi niets liever dan voetballen en na jaren bij de club Zeeburgia gespeeld te hebbben, klopte uiteindelijk Ajax aan de deur.

Zijn droom om profvoetballer te worden, kwam steeds dichterbij, maar door omstandigheden viel die droom in duigen. "Ik weet nog dat Ajax kwam aankloppen. Mijn vader was toen voetbaltrainer. Hij zei toen van: 'weet je wat. Geef hem drie maanden en dan is hij ready.' In die drie maanden kreeg ik helaas een hamstringblessure. Ik was toen helemaal klaar met voetballen en mijn vader werd ook schijtziek van me." Het was voor de producer dan ook niet gemakkelijk om zijn grootste passie te moeten laten voor wat het is.

"Ik ga gewoon werken"

In diezelfde periode ontdekte Architrackz de Straatremixes-mixtapes waarop onder andere rappers zoals D-men, Negativ en Darryl op te horen zijn. Kort daarna besloot hij zelf te gaan rappen en timmerde hij hard aan de weg om door te breken. Zo deed hij mee met de talentenjacht The Next MC, waar hij het helaas niet ver schopte. Het deed Archi twijfelen aan zichzelf en zorgde ervoor dat hij een tijdje stopte met het maken van muziek. "Ik dacht toen van: 'ik ga gewoon werken'. Ik had een tijdje vliegtuigen schoongemaakt en bij Albert Heijn gewerkt. Ik ben ook weer naar school gegaan, maar op een gegeven moment begon het toch te jeuken."

Kantelpunt

Na een tijdje besloot Architrackz de muziek weer op te pakken. Hij liet het rappen achter zich en richtte zich volledig op het maken van beats. De producer werkte destijds met verschillende rappers die destijds opkomend waren, onder wie Sevn Alias, Frenna en Chivv. Het kantelpunt was echter het moment dat hij met Kempi begon te werken nadat hij hem een beat had gemaild. Geheel onverwachts kreeg Archi een paar dagen later een verse van Kempi terug op zijn productie.

"Dat was een belangrijk moment voor mij. Er gingen heel veel deuren voor me open. Als ik een mixtape dropte, pikte geen enkele site het op, maar toen ik die tune met Kempi dropte, zag je het overal. Hij stak zijn hand uit naar mij, terwijl dat niet hoefde en nu kan ik hetzelfde voor anderen doen. Ik vergeet nooit waar ik vandaan ben gekomen."

Ster advertentie
Ster advertentie