Video

Danjuma Groeneveld (21): "Alles wat haalbaar is, wil ik halen, ook als de kans klein is"

  1. Newschevron right
  2. Danjuma Groeneveld (21): "Alles wat haalbaar is, wil ik halen, ook als de kans klein is"

"Alles wat haalbaar is, wil ik halen. Ook als de kans klein is." Het zijn de woorden van Arnaut Danjuma Groeneveld. Voor een nieuwe Het Pleintje Van ging FunX-reporter Laila op zoek naar de ups en downs die bij zijn succesverhaal horen. De 21-jarige voetballer, die dit jaar debuteerde bij het Nederlands elftal, kwam op zijn vierde met het hele gezin naar Nederland vanuit zijn geboorteland Nigeria. En dat is wanneer het allemaal begon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

het begin

Het was de voetbalclub RKSV Margriet in Oss waar Danjuma voor het eerst kennis mee maakte. Maar hij maakte al snel de overstap om tijdens zijn jeugdjaren te gaan voetballen bij de betaalde voetbalorganisatie (BVO) Top Oss. En die club heeft veel voor hem betekend. Toch twijfelde Arnaut natuurlijk niet toen hij op zijn elfde jaar de kans kreeg om zich bij de Eindhovense club PSV aan te sluiten. En dat was alles behalve een makkelijke periode.

grote dromen, kleine kansen

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft altijd groot gedroomd en die waren waarschijnlijk groter dan waar een van zijn toenmalige PSV-trainers in geloofde. "Ik zeg niet dat ik de beste voetballer van de wereld ben of dat ik de Ballon d'Or win. Ik hoop het. De kans is natuurlijk wel klein, maar dat neemt niet weg dat ik er wel vertrouwen in kan hebben dat het kan. Als iemand zei dat het niet zou kunnen, dan deed dat natuurlijk veel pijn. Ik denk dat sommige trainers dat niet op de juiste manier stimuleren."

religie = kracht

Naast de moeilijke periode bij PSV, had Danjuma het privé ook niet echt makkelijk, maar hij is zijn vader, moeder, broer, zus en zusje wel eeuwig dankbaar voor hun steun. Ondanks dat heeft de voetballer toch in drie verschillende pleeggezinnen gezeten. Het is iets waar de hij niet graag over in details treedt. Wel over het feit dat hij altijd veel kracht haalt uit zijn religie. "Ik ben wel als moslim geboren, maar rond mijn veertiende kon ik mezelf pas echt erin vinden. Ik put veel kracht uit de islam en het helpt me ook door het leven."

de aanhouder wint

Inmiddels gaat het wat zijn voetbalcarrière betreft heel lekker. Nadat Danjuma op zijn negentiende tekende bij NEC, vertrok hij dit jaar naar de Belgische club Brugge en maakte bijvoorbeeld een doelpunt tijdens de Champions League. Nog een hoogtepunt: spelen voor het Nederlands elftal. Dus, de aanhouder wint.

Ster advertentie
Ster advertentie