Artiest

Martin Garrix

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Martin Garrix
Martin Garrix heet eigenlijk Martijn Garritsen (1996), halverwege 2013 breekt hij door met een remix van Christina Aguilera's hit 'Your Body' en zijn eigen nummer 'Animals'. Martin omschrijft zijn eigen stijl als rauw en vol energie.

Martin Garrix begint zijn carrière met de track 'BFAM'. Het nummer brengt hij samen uit met Julian Jordan. Beide dj's staan dan onder contract bij het dancelabel Spinnin' Records. Martin maakt in 2012 een remix van het nummer 'Your Body' van Christina Aguilera. De track verschijnt uiteindelijk op de luxe versie van het album Lotus van de Amerikaanse popzangeres.

'Animals'

Martin Garrix breekt pas echt door met zijn eigen solo-uitgave 'Animals'. Het nummer wordt uitgebracht in juli 2013 en wordt in verschillende Europese landen een hit. Het nummer staat ook op het album Hardwell Presents Revealed Volume 4 van collega-dj Hardwell. 'Animals' komt in november 2013 binnen op nummer 1 in de Britse hitparade. Daarmee is Martin Garrix de jongste Nederlander ooit die op nummer 1 heeft gestaan in Groot-Brittannië.

#40 in DJ Mag Top 100

In 2013 staat Martin Garrix op nummer 40 in de lijst van Beste DJ's ter wereld van DJ Mag. In datzelfde jaar komt hij met de track 'Wizard', de opvolger van 'Animals'. In 2014 volgen onder meer de nummers 'Proxy', 'Helicopter' en 'Virus (How About Now)'.

Jongste rijke DJ

Het gaat Martin Garrix voor de wind. In 2014 stijgt hij in de DJ Mag Top 100 naar de 4e plaats. De immens populaire DJ tourt de hele wereld over. Het vermogen van Martin wordt in 2014 geschat op 10,9 miljoen euro. Daarmee is de dan 18-jarige Martin de jongste rijke DJ ter wereld onder de twintig jaar.

Samenwerkingen

Begin 2015 brengt Garrix het nummer 'Forbidden Voices' uit. In maart dat jaar werkt hij samen met RnB-zanger Usher aan het nummer 'Don't Look Down'. In mei samen met Tiësto aan 'The Only Way Is Up', dan brengt Avicii ook het nummer 'Waiting for Love' uit waar Garrix de co-producer van is. In juni en juli komen 'Break Through The Silence' en 'Dragon' uit, in samenwerking met Matisse & Sadko.

Eigen label

Zomer 2015 vertrekt Garrix bij zijn platenlabel Spinnin' Records en zijn management Music AllStars, er is geruzie om auteursrechten. In 2016 kondigt hij zijn eigen label STMPD RCRDS aan, het eerste nummer dat daarop uitgegeven wordt is  'Now That I've Found You' met  John Martin en Michel Zitron. Dit jaar scoort hij opnieuw een grote hit met Bebe Rexha, genaamd 'In the Name of Love'.

In 2015 staat hij op de derde plek van de DJ Mag Top 100, als jongste dj ooit, de twee jaar daatop staat hij op nummer 1. Begin 2018 sluit Martin de Olympische Spelen 2018 af.