Artiest

Khalid

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Khalid
Khalid is een jonge zanger uit El Paso, Texas. Hij bracht eerder nummers uit als 'Coaster' en 'Saved', maar bij zijn nummer 'Location' ontplofte zijn carrière. Zijn debuutalbum American Teen is gelanceerd op 3 maart 2017.

Khalid begint al op de middelbare school met het schrijven van muziek en post zijn nummers online. Wanneer zijn single 'Location' opgepikt wordt, begint de fame voor Khalid.

Samenwerkingen

In 2016 maakt hij met Alina Baraz de track 'Electric'. Verder maakt hij met Brasstracks 'Whirlwind', zingt hij ongecrediteerde vocals op 'The Heart Part 4' van Kendrick Lamar (2017) en werkt hij samen met Logic en Alessia Cara aan '1-800-273-8255'.

Debuutalbum

Khalid gaat in 2017 op zijn Location Tour die compleet uitverkoopt, daarna brengt hij het eerste album American Teen uit. Het wordt platinum en het levert hem twee Grammy nominaties op.

Filmmuziek

Samen met Normani Kordei van Fifth Harmony neemt Khalid 'Love Lies' op, een nummer voor de film Love, Simon (2018). In Black Panther is 'The Ways' van Khalid en Swae Lee te horen.