FunX

Deze 9 artiesten waren superjong toen ze hun eerste hit scoorden

foto: YouTube: james canales
  1. Newschevron right
  2. Deze 9 artiesten waren superjong toen ze hun eerste hit scoorden

Een hoop artiesten die je vandaag de dag om hun dikke tracks kent, waren vanaf jongs af aan al een hit. En dan ook écht jong. Sommigen waren pas 10 jaar oud toen ze hun eerste nummer 1-hit scoorden. Zo brak Stevie Wonder al door op 13-jarige leeftijd en Leafs toen hij 16 was. Ook deze 9 artiesten waren al op jonge leeftijd actief in the game.

1. Lil Pump (17)

De nu 19-jarige rapper Gazzy Garcia, beter bekend als Lil Pump, wist ook op jonge leeftijd door te breken: op 17-jarige leeftijd met de track Gucci Gang. De track heeft op YouTube inmiddels bijna een miljard hits.

2. LIL' BOW WOW (13)

Bow Wow, nu 32, begon op 6-jarige leeftijd met rappen. Niet lang daarna merkte Snoop Dogg hem op en schreven zij samen, toen Bow Wow 13 was, de hit Bow Wow (That's My Name). De track, van het album Beware Of The Dog, werd nummer één op de lijst van US Hot Rap Songs.

3. BRITNEY SPEARS (18)

De inmiddels 37-jarige Britney is door de jaren heen vaak genoeg het gesprek van de dag geweest. Van haar on stage-kiss met Madonna in 2003 tot haar publieke meltdown in 2007, haar carrière begon allemaal met de tune Hit Me Baby One More Time. De track kwam in 1998 uit toen Britney nog maar 18 was en het album Baby One More Time waar de track op stond, werd meteen het best verkochte album van een tiener aller tijden.

4. Willow Smith (10)

'I whip my hair back and forth, I whip my hair back and forth', dit komt je vast nog bekend voor. Maar wist je ook dat het geschreven en gezongen is door de toen 10-jarige Willow Smith? Daarmee is de dochter van Will Smith, die nu 18 is, de jongste in deze lijst.

5. Justin Bieber (15)

Je hoeft maar 'baby, baby, baby, ooh' te zingen en bijna iedereen weet over welk liedje je het hebt en vooral ook door welke puber het gezongen werd. De 15-jarige Justin Bieber heeft met zijn track Baby meerdere records gebroken, waaronder de meest bekeken YouTube-video in 2012. Een ander bijzonder record: de track, van de nu 25-jarige, staat op nummer 2 op de lijst van meeste dislikes ooit.

6. Khalid (18)

De toen 18-jarige Khalid werd beroemd door zijn track Location. Leuk feitje: Khalid, die nu 21 is, heeft zijn fame deels te danken aan Kylie Jenner. Het Kardashian-zusje speelde de tune af in een van haar Snapchat-filmpjes: hierna was zijn bekendheid een feit.

7. Billie Eilish (14)

De nu 17-jarige electropopartiest was pas 14 toen ze doorbrak met het lied Ocean Eyes. Billie staat vooral bekend om haar nummers Bad Guy en Bury A Friend. Daarnaast werkte ze ook samen met de hierboven genoemde Khalid.

8. Martin Garrix (18)

Er staat ook een Nederlander op de lijst, en niet zomaar een. De in Amstelveen geboren Martin Garrix tekende zijn eerste contract op 16-jarige leeftijd bij Spinnin' Records. Niet lang daarna, op 18-jarige leeftijd, had hij een wereldhit te pakken met Animals. Als producer heeft Martin, nu 23, samengewerkt met wereldsterren zoals Avicii en Dua Lipa.

9. Kodak Black (17)

Kodak Black was er al vroeg bij en begon in de kleuterklas al met rappen. Zijn eerste hit had hij dan ook al toen hij 17 was met No Flockin. Vandaag de dag is de 22-jarige rapper bekend door zijn hit ZEZE met Travis Scott en Offset.

Ster advertentie
Ster advertentie