FunX Amsterdam

Mannen breken kaak vrouw (20) na mislukte versierpoging in club

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Mannen breken kaak vrouw (20) na mislukte versierpoging in club

In een Amsterdamse nachtclub is een 20-jarige vrouw in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli zwaar mishandeld en aangerand nadat ze een versierpoging van een man afwees. De vrouw brak haar kaak op drie plekken en verloor ook een tand, meldt het AD. Een van de twee verdachten heeft zich inmiddels gemeld.

Trigger warning: dit verhaal gaat over fysieke mishandeling en de details kunnen schokkend zijn.

Update 17.00 uur:
De verdachte die zich heeft gemeld bij de politie is FC Volendam-speler Tayrwell W., bevestigt zijn club maandagmiddag aan AT5. Voordat hij zich meldde bij de politie, speelde W. nog mee met Jong Volendam tegen Scheveningen.

Sonny Sier, persvoorlichter van Volendam, bevestigt dat het inderdaad om Tarywell gaat. "We kunnen nog niet zeggen of zijn betrokkenheid consequenties heeft voor zijn voetbalcarrière", zegt Sier. "We zijn op dit moment bezig de feiten te verzamelen om tot een zo goed mogelijk beeld te komen. Daarna kunnen we een standpunt innemen."

Zware mishandeling

Het incident vond afgelopen zomer plaats in het vipgedeelte van een Amsterdamse club. Toen de vrouw alleen kwam te staan met een nog onbekende man, moest zij een aantal versierpogingen afslaan. Na de afwijzing greep de man plots hard haar linkerborst beet. De vrouw probeerde zich nog te verzetten, maar werd toen door hem en een andere man bij haar keel gegrepen en geslagen. Ze kreeg harde klappen tegen haar hoofd, waardoor zij een gebroken kaak opliep en een tand verloor.

Kaak gebroken

Beveiligingsmedewerkers en andere bezoekers haalden de mannen en het slachtoffer uit elkaar. Toen was de schade echter al aangericht. "Na de mishandeling merkte ze dat haar mond vol met bloed zat en spuugde ze een tand uit", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam over het slachtoffer in gesprek met AT5. Ook voelde ze haar kaak verschuiven. In het ziekenhuis bleek dat haar kaak op drie plekken was gebroken. Een voortand zat los en een kies was kapot. Ze moest dezelfde dag nog geopereerd worden om acht schroeven in haar kaak te plaatsen.

Beelden

Een van de verdachten meldde zich gisteren, nadat de politie beelden deelde waarop de twee verdachten herkenbaar te zien zijn. Nu een van de twee verdachten zich heeft gemeld, heeft de politie de herkenbare beelden offline gehaald. Een woordvoerder van de politie waarschuwt de beelden weer herkenbaar te maken als de tweede verdachte zich niet meldt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie