Up 2 Date

Politiebonden openen meldpunt voor discriminatie en racisme

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politiebonden openen meldpunt voor discriminatie en racisme

De politiebonden NPB, ACP, ANPV en Equipe hebben hebben een meldpunt voor discriminatie en racisme binnen het politiekorps geopend. Het meldpunt is in het leven geroepen om te inventariseren hoe wijdverbreid discriminatie is binnen het korps en of er genoeg wordt gedaan om het uit te bannen.

Strengere aanpak

De politiebonden zijn mede tot het besluit gekomen naar aanleiding van de documentaire Blauwe Familie die in mei werd uitgezonden. In de documentaire vertellen politiemensen hoe ze slachtoffer zijn geworden van uitsluiting, racisme en discriminatie en hoe ze worden weggepest of ontslagen. De korpsleiding besloot daarom racisme en discriminatie strenger aan te pakken en mensen die zich eraan schuldig maken vaker te bestraffen en zo nodig te ontslaan.

Maatregelen

Bij het korps is een landelijk coördinator aangesteld om de misstanden aan te pakken. Ook komen er handleidingen voor leidinggevenden op het gebied van preventie, signalering en omgang met mensen die zich met klachten melden.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie