FunX Amsterdam

Femke Halsema tijdens herdenking Holocaust: "Vergelijk niet met coronapandemie"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Femke Halsema tijdens herdenking Holocaust: "Vergelijk niet met coronapandemie"

De slachtoffers van de Holocaust werden zondagmiddag herdacht bij het Spiegelmonument Nooit meer Auschwitz in Amsterdam. Vanwege de pandemie waren uitsluitend genodigden aanwezig bij de herdenking.

Vergelijking Holocaust en coronapandemie

Onder anderen premier Mark Rutte en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema waren aanwezig bij de herdenking. Halsema noemde de vergelijking tussen de Holocaust en de huidige coronapandemie 'schaamteloos'. "Schaamteloos als de Jodenster ook hier in Amsterdam op de Dam wordt misbruikt voor effectbejag, enkel en alleen om aandacht te krijgen."

Antisemitisme

Voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité reageerde in zijn toespraak fel op het antisemitisme dat volgens hem heerst onder bepaalde politici. "Vroeg of laat leiden die giftige praatjes weer tot iets gruwelijks. Tot een aanslag op een restaurant, een synagoge of een Joodse school."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Holocaust

Tijdens de Holocaust werden zo'n 107.000 Joden in Nederland gedeporteerd. Ongeveer 102.000 van hen kwamen om het leven. Naast Joden werden er ook onder anderen Sinti en Roma vermoord.

Ster advertentie
Ster advertentie