FunX Amsterdam

Amsterdammers kunnen wapens ongestraft inleveren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdammers kunnen wapens ongestraft inleveren

Het wapenbezit onder jongeren is gestegen en Amsterdam ziet dit ook terugkomen in het aantal geweldsincidenten. De gevolgen zijn groot, zowel voor de slachtoffers als de daders. Om daar iets tegen te doen is een wapeninleveractie bedacht. Amsterdammers die van hun wapen af willen, kunnen deze van 2 tot en met 6 november ongestraft inleveren op negen politiebureaus in de stad en in Diemen. Zo meldt AT5.

Waarom is deze actie nodig?

Dandy Marcuñé van Politie Amsterdam-Amstelland vertelt AT5 dat het nodig is voor de veiligheid van de samenleving, ''elk wapen is er een te veel.'' Waarom nu de actie? Volgens Marcuñe ziet de politie de afgelopen tijd steeds meer zware geweldsincidenten waarbij ook wapens worden gebruikt.

Overige wapens

De wapens die op de politiebureaus kunnen worden ingeleverd zijn zogenaamde 'overige wapens'. Bij dit soort wapens moet je denken aan messen, ploertendoders en werpsterren. Het inleveren van vuurwapens is een ander verhaal. Daarvoor kun je bellen naar 0900-8844 en komt Dandy het in burger thuis ophalen. Als het binnen de coronamaatregelen past, zal er ook een wapeninleverbus door de stad rijden.

Meer dan alleen een inleveractie

Jongerenwerker Wenner Regales meldt dat buiten het inleveren van je wapen je via de website amsterdamontwapent.nl ook in contact kan komen met een coach. Het coachingstraject is helemaal gratis, hiermee probeert de gemeente Amsterdam jongeren uit hun situatie te helpen en nieuw perspectief te bieden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie