Naar homepage
FunX Amsterdam

Beperkte toegang tot Amsterdams Vondelpark na grote drukte

foto: Bezoekers in het Vondelpark woensdag (ANP)foto: Bezoekers in het Vondelpark woensdag (ANP)
  1. Newschevron right
  2. Beperkte toegang tot Amsterdams Vondelpark na grote drukte

Burgemeester Femke Halsema heeft, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie (OM), besloten om de zijingangen van het Amsterdamse Vondelpark vanaf donderdag te sluiten. Ook zal er extra toezicht zijn bij de twee hoofdingangen. Dit nadat er woensdag veel drukte ontstond in het park vanwege het lekkere weer.

Agenten bekogeld met flessen

AT5 meldt dat er woensdag vele duizenden mensen aanwezig waren in het Vondelpark, waardoor de politie moest ingrijpen en zodoende een einde maakte aan de drukte. Daarbij werden politieagenten bekogeld met flessen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoop op minder drukte

Hoe lang de maatregelen gaan duren, is niet bekend, zo is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam. De gemeente hoopt dat de beperkte toegang tot het park zal leiden tot minder drukte. Als dat niet het geval is, zal het Vondelpark volledig gesloten worden.

"De driehoek (burgemeester, politie en justitie) heeft begrip voor Amsterdammers die de buitenruimte op zoeken tijdens dit vroege voorjaar, maar accepteert geen doelbewuste overtreding van de regels met alle risico’s voor de volksgezondheid die daarop volgen", aldus de gemeente.

Feestgangers op zondag

Ook afgelopen zondag moest de politie ingrijpen in het Vondelpark vanwege honderden feestgangers die de coronamaatregelen niet naleefden. Nadat tien politiebusjes het park inreden, keerde de rust uiteindelijk weer terug.

Ster advertentie
Ster advertentie