Artist of the Month

Alex Euro is nu al een voorbeeld voor de jeugd: "Ik rap geen onzin"

foto: Alex Eurofoto: Alex Euro
  1. Newschevron right
  2. Alex Euro is nu al een voorbeeld voor de jeugd: "Ik rap geen onzin"

Het zou goed kunnen dat je Alex Euro al wel eens hebt horen rappen, want zijn talent werd de afgelopen jaren door steeds meer mensen opgemerkt. Zo was hij een van Rotjochs talenten bij 101 Barz, waar hij een Blow-Out Sessie deed en ook Youssef & Ouassima nodigden hem al eens uit in de FunX-studio. Met al die ervaring op zak maakt de Rotterdamse rapper zich nu klaar om zijn nieuwe EP te droppen, waarop hij een volwassenere versie van zichzelf laat horen. Tot die tijd kun je op FunX kennis maken met zijn track Celebrate, want Alex Euro is Artist of the Month.

Naam: Alex Euro
Leeftijd: 29
Woonplaats: Rotterdam.
Hoe lang maak je al muziek? Ik denk al wel zo'n acht jaar.
Wat doe je om jezelf te onderscheiden? Het enige dat ik kan doen, is gewoon mezelf zijn. Ik krijg meestal wel te horen dat ik een eigen style heb, echt Rotterdams.
Wat is de boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Altijd jezelf zijn, de moed niet opgeven. Niemand kan je zeggen dat je het niet gaat redden.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Ik luister veel naar Meek Mill, omdat zijn tracks echt motiverend zijn. Hij heeft het over negatieve dingen die dagelijks spelen over de hele wereld en daar kan ik me bij inleven. Bijvoorbeeld jongeren die elkaar vermoorden voor niks of om jaloezie of dat jongeren denken gangster te zijn door een misdaad te plegen. Je bent pas een gangster als je je ouders uit de shit haalt.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? In Ahoy of een vol voetbalstadion, dat moet zeker gebeuren. Want wanneer ik optreed, wil ik gewoon niet van de stage af, zo lekker is dat gevoel.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? I
n Nederland met Lijpe of met Boef. Of met Bizzey, want zulke muziek maak ik ook wel. En internationaal Drake, Meek Mill of Roddy Ricch.
Waar ben je het meest trots op
? Toch wel dat ik in m'n eentje een naam heb gecreëerd en dat ik de moed nooit hebt opgegeven. En ook dat ik vorig jaar met mijn single Steenbok in de Viral Top 50 van Spotify ben beland. Dat was een topprestatie.
Waar sta je over vijf jaar?
Op nummer één, dat moet. Maar niet pas over vijf jaar, dat gebeurt binnen twee of drie jaar al.

Quote

Veel jongeren zien mij als voorbeeld, want ik rap geen onzin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op eigen kracht

Alex Euro begon voor de grap met rappen, maar merkte al snel aan de reactie van zijn omgeving dat hij er best wel eens werk van zou kunnen maken. Hij kreeg een fanbase, werd uitgenodigd voor sessies en besloot vol voor muziek te gaan. Daarbij werd hij van het begin af aan gesteund door zijn ouders en zus. "Zij zien nu ook hoe serieus het is en hoe veel tijd ik erin stop. Ik weet gewoon dat ik het kan, maar je moet er wel voor de volle honderd procent voor gaan. Ik heb er alle vertrouwen in, maar dat moet wel, want ik doe alles op eigen kracht."

Positiviteit

Hoeveel teleurstellingen Alex ook meemaakt, hij blijft doorgaan. Positief blijven is zijn motto en dat is dan ook wat hij wil overbrengen met zijn muziek. "Iedereen volgt elkaar een beetje met dezelfde soort muziek. Meestal gaan tracks over dezelfde dingen, zoals geweld enzo. Maar de jongere generatie van nu neemt dat over. Ik heb ook jongere neefjes die dat luisteren en die negatieve dingen mee rappen. Ik probeer wat anders over te brengen, wat positiefs."

Jongeren helpen

Alex merkt dat hij al regelmatig als voorbeeldfiguur wordt gezien door jonge, beginnende artiesten. Daarom zou hij in de toekomst graag een eigen label starten om anderen te helpen. "Niet iedereen krijgt gelijke kansen. Ik word vaak benaderd door jonge artiesten. Ik wil wel de tijd voor ze nemen, maar ik moet eerst mezelf omhoog werken. Maar ik ben niet vies van een ander helpen. Dat wil ik zeker doen, daarom ben ik ook bezig met een stichting voor jonge artiesten. Als dat groeit, kan ik kijken of ik ook een label kan starten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie