Benjamin (23): "Ik wil mensen helpen hun dromen waar te maken"
- News
- Benjamin (23): "Ik wil mensen helpen hun dromen waar te maken"
"Ik ben opgegroeid in Heiloo, een dorpje in Noord-Holland. Daar heb ik tot mijn 22e gewoond. Ik heb de mbo-opleiding Filiaalmanager gedaan en vervolgens de hbo-opleiding Commerciële Economie. Ik woon nu in Amsterdam en ben afgelopen jaar met de podcast Life Dreamers gestart.
Ik keek altijd naar CONVO Talkshow en zag daar gasten langskomen als de oprichters van Patta en Filling Pieces. Toen dacht ik: dit is echt superhard. Op dat moment ontstond bij mij de droom om ooit met een tof kledingmerk samen te werken. Dat is toen ineens heel snel gegaan. Tijdens mijn minor mocht ik een half jaar lang in samenwerking met Patta een hoodie designen, marketen en verkopen. Die droom is dus eigenlijk binnen een jaar tijd werkelijkheid geworden. Ik heb toen op jonge leeftijd al geleerd dat, als je je dromen hardop uitspreekt en er een plan voor maakt, je letterlijk alles kan bereiken wat je wil in het leven. Ik ben heel erg dankbaar voor die ervaring en pluk er nog steeds de vruchten van.
Vervolgens ben ik stage gaan lopen bij Vunzige Deuntjes. Dat was tijdens corona in de periode dat iedereen aan het livestreamen was. Ik heb echt heel veel geleerd in die tijd. Ik was daar onder meer samen met andere collega's verantwoordelijk voor de live-uitzendingen. Daardoor leerde ik precies hoe je online producties maakt. Verder zag ik daar dat veel mensen met meerdere dingen bezig waren. De een was bijvoorbeeld dj en programmeur, terwijl een ander marketeer was, maar ook feesten organiseerde. Daardoor besloot ik om naast het studeren te beginnen met een podcast-agency. Ik verdiende daarmee een beetje money en kocht met het geld steeds betere productie-apparatuur. Zo kreeg de agency steeds meer vorm en kreeg ik steeds meer opdrachten. Uiteindelijk heeft dat ook allemaal bijgedragen aan het neerzetten van Life Dreamers.
Ik ben Life Dreamers gestart, omdat het heel dichtbij de persoon staat die ik ben en wil zijn. Niks ten nadele van anderen, maar ik miste een platform voor jongeren die op mij lijken, waar ze guidelines kunnen krijgen om aan hun dromen te werken. Mijn ouders zeiden altijd: 'Als je nergens kunt aanschuiven, maak je je eigen tafel'. Daar komt Life Dreamers vandaan. Je kunt ons joinen en geïnspireerd raken om van je dromen werkelijkheid te maken. Uiteindelijk heeft iedereen dromen in zijn leven. Als ik kan helpen om jouw dromen werkelijkheid te maken, voel ik me daar goed bij. En als jij iets goeds doet voor andere mensen, zal je er zelf nooit slechter van worden. Dus waarom zou je niet iets goeds willen doen?
Natuurlijk heb je soms met teleurstellingen te maken. Maar ik zie het meer als lessen waar je veel van kan leren. Als je echt zeker weet dat je iets graag wil doen, sta je iedere ochtend op om er vol voor te gaan. Als de 15-jarige Benjamin mij nu zou kunnen zien, zou hij enorm trots op me zijn. Ik wilde altijd samenwerken met toffe merken om anderen te kunnen inspireren. Als je daar af en toe bij stilstaat en kijkt met wat voor toffe dingen je bezig bent, kan je niet anders dan lekker je bed uitkomen om nog meer mooie dingen te realiseren.
Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb, is dat je een team om je heen moet verzamelen. Anders ga je niet snel stappen kunnen maken. En de juiste mensen verzamel je door te doen waar jij in gelooft. Mensen denken dat je veel geld nodig hebt om iets op te zetten, maar dat is echt niet waar. Als jij ergens van overtuigd bent en anderen zien de passie die je hebt en de energie die je erin steekt, willen ze ook met jou op die wave springen. Het is vooral belangrijk om je op jezelf te focussen. Want je kunt bijvoorbeeld alleen minder views hebben als je het vergelijkt met iemand die meer views heeft. Focus op je eigen lane, want ieders pad is anders.
Met Life Dreamers hebben we als doel om het grootste inspirerende platform te zijn in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen. Als dat gelukt is, willen we ook internationaal gaan. Iedereen heeft dromen, dat is universeel. Het is zonde om het dan alleen te beperken tot Nederland. Ik probeer altijd groot te denken. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af hoe we grote bekende gasten uitnodigen, terwijl we nog niet zo lang bezig zijn. Ik benader ze gewoon en leg ze uit waar we met de podcasts voor staan en wat we willen bereiken. Veel gasten die langskomen zijn willing om hun dromen en kennis te delen om zo weer anderen te inspireren. Zo is het voor hen ook interessant en ontstaat er een win-winsituatie. Daarnaast hebben we ook gasten die relatief gezien minder bekend zijn. Die willen we ook een platform geven, omdat die gewoon hele vette dingen doen en meer exposure verdienen.
Op persoonlijk vlak wil ik graag mijn roots nog verder ontdekken. Mijn ouders zijn vanwege de burgeroorlog in Sierra Leonne, een land in West-Afrika, gevlucht naar Nederland. Ze zijn hierheen gekomen om een betere toekomst te kunnen opbouwen voor mijn zus en mij. Ik vermeed vroeger weleens gesprekken over mijn afkomst, omdat je vaak, als je uit Afrika komt, werd weggezet als iemand die arm is. Pas sinds mannen als Burna Boy en Wizkid gaande zijn, is Afrika ineens cool. Het is een mooie ontwikkeling dat er nu anders naar gekeken wordt. Maar vroeger was het niet hard om uit Afrika te komen. Ik voelde die stereotypering altijd al. Desondanks ben ik mijn afkomst steeds meer gaan omarmen. Nu wil ik nog meer leren van de cultuur van mijn moederland, nog meer ontdekken over wie ik echt ben en waar ik vandaan kom. Dat is een droom van me, omdat ik weet dat ik me daardoor nog completer ga voelen."
- Benjamin (23)
Close Up
We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!
Lees ook
Close-up
Joey (26): "Ik help mensen meer zelfvertrouwen te krijgen door middel van sport"Close-up
Wendelisa en Don: "Onze film heeft de Shortcutz award gewonnen in Suriname"Close-up
Esther (19): "Ik wil Aziatische jongeren helpen bij het omarmen van hun culturele identiteit"Close-up
Rafke (24): "Door iemand anders' alvleesklier heb ik nu een betere levenskwaliteit"