Close-up

Anto (29): "Een lekkere maaltijd voor jezelf bereiden, hoeft niet moeilijk te zijn"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Anto (29): "Een lekkere maaltijd voor jezelf bereiden, hoeft niet moeilijk te zijn""Al op jonge leeftijd raakte ik gepassioneerd over eten. Mijn vader stond altijd in de keuken te koken en nam mij daarin mee. Ik mocht meekijken, meehelpen en tussendoor proeven. Mijn vader zag hoe leuk ik dat vond en zette me daarom op een kookcursus. Dat was eigenlijk het begin: ik wist dat ik later in de keuken wilde werken.

Dat is dan ook wat ik nu doe. Maar ook als ik vrij ben, kook ik graag en ga ik thuis helemaal los in de keuken Dan ga ik rustig boodschappen doen en daarna lekker uitgebreid koken met een muziekje op de achtergrond. Het is soort van therapeutisch.

Een goede vriend raadde me een tijdje geleden aan om een eigen YouTube-kanaal te beginnen. Dat leek me een beetje cringe, ik ben best wel 'camera shy'. Ook had ik er door mijn werk in de horeca geen tijd voor. Ik wilde geen half werk afleveren. Na me een jaar te hebben gepushed, maakte die vriend een Insta-account aan voor mij, zodat ik daar simpele foto's en korte video's kon posten. Ik vond het hele proces van eten maken, filmen en editen meteen leuk. Op een gegeven moment ben ik ook op TikTok begonnen. Daar ging het heel hard. Inmiddels worden mijn video's een miljoen keer bekeken.

Hoe naïef het ook klinkt: ik had helemaal geen doel toen ik dit project startte. Ik ben nooit echt geld-georiënteerd geweest. Geld maakt plezier kapot. Ik doe dingen omdat ik het leuk vind. Wel wil ik graag anderen inspireren om lekker je eigen eten te maken. Mensen kijken allemaal naar 'Masterchef' en denken dan: dat kan ik niet. Maar als je gewoon goed nadenkt en een beetje geduld hebt, kan je zo een lekkere maaltijd voor jezelf bereiden.

Als je nog nooit in de keuken hebt gestaan en je wil iets gaan koken, dan moet je als eerste zorgen voor wat rust in je hoofd. Daarnaast moet je zorgen dat je keuken overzichtelijk is en je de juiste apparatuur hebt: een goed mes, een goede pan etc. En je moet gewoon durven om een eigen twist aan een recept te geven."

- Anto (29)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie