FunX Den Haag

Elf jaar cel voor doodsteken 'Chuchu' (19) in Scheveningen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Elf jaar cel voor doodsteken 'Chuchu' (19) in Scheveningen

Amsterdammers Roan W. en Darrel L. (beiden 21) moeten elf jaar de gevangenis in voor het doodsteken van de 19-jarige Cennethson 'Chuchu' Janga. De rechtbank oordeelt dat zij beiden betrokken waren bij het fatale incident.

Conflict drillrapgroepen

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het allemaal om een conflict tussen twee drillrapgroepen, die elkaar al langere tijd, voornamelijk online, uitdaagden en bedreigden. Het ging hierbij om 73 De Pijp uit Amsterdam en de Rotterdamse groep 24.

Op 10 augustus kwamen beide groepen elkaar uiteindelijk tegen op de Pier van Scheveningen. Nadat zeker drie keer pistoolknallen te horen waren, werd Chuchu twee keer gestoken toen hij wilde vluchten. Een keer in het hart en nog een keer in zijn buik. Later die dag overleed hij uiteindelijk aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Videobeelden

De twee veroordeelden hebben altijd ontkend dat zij stekende bewegingen hebben gemaakt richting het slachtoffer. Maar op ingezoomde beelden was voor de rechtbank duidelijk te zien dat Chuchu door L. in het hart werd gestoken. Op de beelden is ook te zien dat W. een stekende beweging maakte.

Ook renden zij weg nadat ze iets in een afvalbak gooiden. Daarin werden uiteindelijk twee messen gevonden. Op eentje zat het dna van Darrel L. en op het andere mes werd geen dna gevonden. Het hoesje van dat mes bleek uiteindelijk van Roan W. te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie