FunX Den Haag

Jongen (15) niet meer vervolgd voor fatale duw voor tram: 'Geen opzet'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (15) niet meer vervolgd voor fatale duw voor tram: 'Geen opzet'

De 15-jarige jongen uit Den Haag die ervan werd verdacht een man een fatale duw voor een tram te hebben gegeven, wordt niet meer vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Het slachtoffer, een 39-jarige Poolse man, kwam die dag ter plekke om het leven, maar volgens onderzoek was er sprake van een noodlottig ongeval en niet van opzet.

Confrontatie

Volgens het OM stond de jongen op 18 oktober samen met twee andere jongeren op de tram te wachten in de wijk Ypenburg. Vlak voordat de tram arriveerde, had de jongen een woordenwisseling met de Poolse man. De 15-jarige zou zijn toenadering hebben geprobeerd te negeren door weg te lopen, maar de man bleef de confrontatie opzoeken en maakte volgens getuigen een agressieve indruk. Uit onderzoek bleek later dat hij onder invloed was van alcohol.

Afgeweerd

Op camerabeelden is te zien dat de man "een (slaande) beweging" naar de jongen maakte, waarna de jongen zich vervolgens met één arm afweerde. De man verloor daardoor zijn evenwicht en belandde op de tramrails, waar hij werd aangereden door een tram en overleed, aldus het OM. Uit een reconstructie is gebleken dat de jongen die tram mogelijk niet had kunnen zien aankomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geseponeerd

De zaak is nu dus geseponeerd, omdat er geen bewijs is van opzettelijk iemand voor de tram duwen, iets waar in eerste instantie wel rekening mee werd gehouden. "De man bleef de confrontatie zoeken. De duw van de jongen was naar uiterlijke verschijningsvorm alleen gericht op het creëren van afstand", aldus de officier van justitie.

Ster advertentie
Ster advertentie