Entertainment

Dave Chappelle tijdens show aangevallen door gewapende man

foto: TMZ
  1. Newschevron right
  2. Dave Chappelle tijdens show aangevallen door gewapende man

Dave Chappelle is gisteren tijdens zijn optreden in Hollywood Bowl op het podium aangevallen door een gewapende man. Het incident vond plaats tegen het einde van zijn show, dat onderdeel is van de Netflix Is A Joke-serie.

Replica-pistool met mes

TMZ meldt dat de man met een replica van een semi-automatisch pistool op Chappelle afrende. Het pistool was niet echt, maar vreemd genoeg zat er ook een mes aan het wapen. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om na te gaan hoe de man langs de metaaldetector heeft kunnen glippen met het voorwerp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Clash op podium

Volgens een ooggetuige zat de gewapende man tijdens de show in het publiek en stond hij tegen het einde van de voorstelling op om het podium te betreden. De man rende op Chappelle af en besprong hem met het wapen in zijn hand, waarna ze beiden ten val kwamen.

Chappelle's securityteam stormde ondertussen het podium op om de man in zijn kraag te vatten. Na een korte achtervolging op het podium, haalden de beveiligers hem in en sloegen hem in elkaar. TMZ meldt dat Jamie Foxx en Busta Rhymes ook een aantal tikken hebben uitgedeeld.

(Niet) gewond

Ondanks dat de man met een wapen in zijn hand op Chappelle afstormde, raakte de comedian niet gewond. De 23-jarige aanvaller is er zelf minder goed vanaf gekomen en werd per brancard naar een ambulance gebracht. De Los Angeles Police Department meldt dat de man is gearresteerd voor mishandeling met een dodelijk wapen. Hij wordt vastgehouden op een borgsom van dertigduizend dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Will Smith

Chappelle ging na het voorval 'gewoon' verder met zijn optreden. De comedian had een heleboel speciale gasten uitgenodigd voor zijn show, onder wie Chris Rock, die onlangs tijdens de Oscars ook on stage werd aangevallen. De comedians konden al gauw lachen om het incident. Chris Rock liep aan het einde van de show namelijk het podium op om Chappelle te omhelzen en grapte: "Was dat Will Smith?"

Ster advertentie
Ster advertentie