Entertainment

Ye werd staande gehouden in België door politie met getrokken wapen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ye werd staande gehouden in België door politie met getrokken wapen

Ye, voorheen bekend als Kanye West, werd begin september staande gehouden door de Belgische politie met een getrokken wapen. Dat meldt persbureau Belga. In Drink Champs vertelde Ye meer over het voorval.

'Misverstand'

Het gebeurde in de Belgische plaats Wijnegem in de buurt van Antwerpen. "Toen de agent zijn wapen trok, dacht ik dat ik dat mijn leven voorbij was", zegt Ye onder andere. Volgens de Belgische politie ging het om een misverstand. Ye en zijn beveiliger droegen een volledig bedekkend gezichtsmasker en weigerden die af te doen toen een politie-inspecteur daarom vroeg.

"Het was een zwoele zomerdag en we kregen de melding dat er twee volledig gemaskerde mannen rondliepen", zegt commissaris Johan Wonnink. "Een collega trof hen aan, maar de twee weigerden hun masker af te doen - achteraf gezien allicht omdat ze geen Nederlands verstonden en de vraag dus niet begrepen."

'Onder schot'

Ye zegt in Drink Champs vervolgens onder schot te zijn gehouden. Volgens Wonnink is dat niet waar. "Onze collega heeft zijn wapen in de zogenaamde 'low ready'-positie gehouden: in een hoek van 45 graden naar de grond gericht, om duidelijk te maken dat het klaar is voor eventueel gebruik." Volgens de commissaris was het misverstand vervolgens snel opgelost.

Ster advertentie
Ster advertentie