Entertainment

Joost Klein zou vuistbeweging hebben gemaakt naar cameravrouw

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein zou vuistbeweging hebben gemaakt naar cameravrouw

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over het incident dat ervoor heeft gezorgd dat Joost Klein werd gediskwalificeerd van de finale van het Eurovisie Songfestival. De Zweedse journalist Torbjörn Ek, werkzaam bij de krant Aftonbladet, sprak vandaag met RTL en liet weten dat het voorval wel degelijk serieus was.

"Camera gebroken"

"We weten van bronnen dat hij boos is geworden en met zijn vuist een gebaar naar (een cameravrouw, red.) heeft gemaakt", aldus Ek. De journalist kan echter niet vertellen of Joost Klein alleen een vuist maakte of had geprobeerd om de cameravrouw te slaan. "Ik kan niet zeggen dat hij heeft geprobeerd om haar te slaan, maar volgens onze bronnen maakte hij een vuistbeweging in haar richting." Naar verluidt zou de 26-jarige artiest dit ook hebben verklaard op het politiebureau. Volgens Ek waren meerdere mensen getuige van het incident. "Volgens hen was Joost erg agressief. Hij zou er ook op de één of andere manier voor hebben gezorgd dat haar camera is gebroken."

Uitgesloten van deelname aan finale

Joost Klein mocht afgelopen vrijdag niet deelnemen aan de juryshow en de repetities voor de finale, nadat bekend werd dat er een incident achter de schermen had plaatsgevonden. In plaats van het optreden van de 26-jarige Nederlander werd een herhaling van zijn show van donderdag vertoond. Zaterdagmiddag werd bekend dat hij definitief werd uitgesloten van deelname aan de finale van het Songfestival.

Europapa

Ondanks dat Joost Klein zijn droom om in de finale van het Songfestival te staan in duigen zag vallen, is hij door het incident juist populairder dan ooit te voren geworden. Zijn track Europapa is in verschillende Europese landen in de top 50 van de meest afgespeelde nummers op Spotify te vinden. Zo staat hij in Nederland, België en Letland op nummer 1. In Zweden staat hij op plek 6, in Noorwegen op plek 18 en in Duitsland op plek 25.

Ster advertentie
Ster advertentie