Entertainment

Cuba Gooding Jr. vermijdt celstraf door schikking in zaak over seksueel wangedrag

foto: Shutterstock/Denis Makarenko
  1. Newschevron right
  2. Cuba Gooding Jr. vermijdt celstraf door schikking in zaak over seksueel wangedrag

Cuba Gooding Jr. krijgt geen celstraf voor het aanranden van drie vrouwen in 2018 en 2019. De acteur heeft zich aan alle voorwaarden uit de schikking gehouden en hoeft daarom niet de gevangenis in.

Toegegeven

Gooding werd in 2019 opgepakt nadat een vrouw hem ervan had beschuldigd haar zonder toestemming te hebben gezoend. Twee andere vrouwen zouden in 2018 en 2019 door de acteur zijn betast. Deze drie voorvallen zouden door Gooding allemaal zijn toegegeven, meldt Deadline op basis van rechtbankdocumenten.

Schikking

De acteur trof een schikking waarbij hij onder meer zes maanden therapie moest volgen met begeleiding rondom alcoholgebruik en gedragsverandering. Gooding heeft besloten ook na de uitspraak door te gaan met de therapie. Als hij zich niet aan alle voorwaarden had gehouden, zou hij een celstraf van maximaal een jaar hebben gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkrachtingszaak

Gooding hoeft voor het seksuele wangedrag dus niet de cel in, maar er loopt nog wel een zaak tegen hem wegens verkrachting. Een vrouw claimt in 2013 twee keer te zijn verkracht door Gooding in New York. Hij ontkent dat.

Ster advertentie
Ster advertentie