Entertainment

Spaanse rapper Morad zit zes maanden vast: "Ik zie jullie binnenkort"

foto: Morad via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Spaanse rapper Morad zit zes maanden vast: "Ik zie jullie binnenkort"

De Spaanse rapper Morad, bekend van nummers als Se Grita en Sigue, zit momenteel vast vanwege een verkeersovertreding die hij is begaan. De rapper moet hiervoor een straf van zes maanden uitzitten. Toch houdt dat hem niet tegen om nieuwe muziek uit te brengen, laat hij op Instagram weten.

Morad in gevangenis

Morad zou herhaaldelijk niet hebben gereageerd op de officiële oproepen om voor de Spaanse rechtbank te verschijnen. HIj heeft namelijk verschillende verkeersovertredingen op zijn naam staan en werd ook al gearresteerd vanwege het rijden zonder rijbewijs. Daarom moet hij nu een straf van zes maanden uitzitten. Op Instagram liet de rapper weten dat hij zijn fans bedankt voor alle steun en nog steeds muziek zal uitbrengen. "Ik gebruik mijn sociale media niet en daarom kan ik op dit moment op niemand reageren, maar heel erg bedankt voor alle steun. Deze week komt er nieuwe muziek en ik zal non stop meer uitbrengen. Ik zie jullie binnenkort bij mijn concerten", schreef hij op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere zaak

Daarnaast loopt er een andere zaak tegen Morad, omdat hij wordt beschuldigd van zware mishandeling en het aanzetten tot openbare wanorde. Het incident vond plaats in 2021, toen de 25-jarige artiest de avondklok, tijdens de lockdown, overschreed. De rapper zou verschillende Spaanse agenten hebben bedreigd en aangevallen met een taser. Hiervoor werd er een gevangenisstraf van zes jaar tegen de artiest geëist. Beide partijen kwamen uiteindelijk tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 2400 euro voor de schade die de rapper had aangericht. Uiteindelijk is het Morad gelukt om een gevangenisstraf te vermijden en gedurende de geëiste twee jaar een boete van zes euro per dag te betalen. Ook zegt de overeenkomst dat Morad extra straffen zou kunnen krijgen als hij binnen twee jaar nog meer overtredingen begaat.

Ster advertentie
Ster advertentie